CHP'li adayın adaylığı düşürüldü

Siyasi parti adayları listelerinin kesinleşmesine kısa bir süre kala CHP Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım’ın adaylığı AK Parti tarafından yapılan itiraz sebebiyle İl Seçim Kurulu’nca düşürüldü.Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Murgul’da bele

CHP'li adayın adaylığı düşürüldü

Siyasi parti adayları listelerinin kesinleşmesine kısa bir süre kala CHP Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım’ın adaylığı AK Parti tarafından yapılan itiraz sebebiyle İl Seçim Kurulu’nca düşürüldü.

Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Murgul’da belediye başkanlığının yanı sıra 11 Yıldır, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı idi. Ancak 2011 yılında Rize Artvin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Üst Kurul Üyeliği ve Başkan vekilliği yapmaya başladı.

Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım’ın Rize Artvin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Üst Kurul Üyeliği ve Başkan vekilliği yapması başına büyük dert açtı. Mehmet Yıldırım’ın CHP tarafından yeniden Murgul Belediye Başkanı gösterilmesine 23 Şubat 2014 Cumartesi günü ilçenin bağlı bulunduğu Borçka İlçe Seçim Kurulu’na AK Parti tarafından yapılan itiraz 1 kabule karşı 6 ret oyu ile reddedilmişti.

Burada karar veren kurul içerisinde seçime katılan siyasi partilerin de temsilcileri bulunuyordu. Bu ret kararının ardından AK Parti İlçe Teşkilatı’nın karar merci olan bir üst kurula itiraz hakkını değerlendirerek itirazda bulundu. İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz sonucunda kararını açıkladı ve Mehmet Yıldırım’ın CHP’den Murgul Belediye Başkan Adaylığı’nı düşürdü. Şimdi CHP son bir kez daha şansını değerlendirerek Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım’ın Ankara’ya gittiği ve beraberindeki CHP İlçe Örgütü ile birlikte YSK’ya itiraz edeceği öğrenildi. Burada YSK’nın vereceği kararın ardından CHP’de yeniden aday belirleme süreci başlayacak ve CHP Murgul Belediye Başkan adayını yeniden belirleyerek ilçe seçim kuruluna seçim takviminin belirttiği süre içerisinde adayını teslim edecek. Bu süreç zarfında CHP aday belirleyemez ve İlçe Seçim Kurulu’na adayını teslim edemez ise Belediye Başkanlığı’nda seçime girmemiş sayılacak. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinde ise herhangi bir sorun yaşamayacak.

Bu gelişmeler ile birlikte CHP İl Örgütü’nün süreci yakından takip ettiği ve öncelikle itiraz sürecini, aksi bir karar çıkması durumunda ise kısa sürede kamuoyuna yeni adayını açıklayarak bağlı bulunulan Borçka İlçe Seçim Kurulu’na adayını belirtecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler