CHP'den şok!

CHP, TBMM Başkanlığı'na başvurarak dört eski bakana ait fezlekelerin, milletvekillerinin incelemesine açılmasını istedi.CHP Grup Başkanlığı'ndan Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Muharrem İnce' nin imzalarıyla Meclis Başkanlığı'na gönder

CHP'den şok!

CHP, TBMM Başkanlığı'na başvurarak dört eski bakana ait fezlekelerin, milletvekillerinin incelemesine açılmasını istedi.

CHP Grup Başkanlığı'ndan Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Muharrem İnce' nin imzalarıyla Meclis Başkanlığı'na gönderilen yazıda, "Dört bakana ilişkin yolsuzluk fezlekelerinin 28 Şubat tarihinde TBMM Başkanlığı'na ulaştığı tarafınızca bugün açıklanmıştır" denildi.

Anayasa ve İçtüzük'te TBMM'ye ulaşan fezlekelerin Genel Kurul'da okunduktan sonra incelemeye açılmasına yönelik bir hüküm bulunmadığına işaret edilen yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

"Fezlekelerin ilk birleşimde TBMM Genel Kurulu'nun bilgisine sunulması, inceleme için milletvekillerinin haberdar edilmesine yöneliktir. Bu nedenle Genel Kurul'da okunması beklenmeksizin fezlekelerin incelemeye açılmasının önünde bir engel bulunmamaktadır. Dört bakana ilişkin yolsuzluk fezlekelerinin milletvekillerinin incelemesine açılmasını arz ve talep ederiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset