CHP'den şok eden liste!

Önder Sav, Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol ve Berhan Şimşek, Mehmet Sevigen ve Yılmaz Ateş gibi isimlerin Parti Meclisi'nde son şeklini alacak listede yer almadıkları belirtiliyor. Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın da adı Ankara listesinde bulunmuyor. Kuli

CHP'den şok eden liste!

Önder Sav, Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol ve Berhan Şimşek, Mehmet Sevigen ve Yılmaz Ateş gibi isimlerin Parti Meclisi'nde son şeklini alacak listede yer almadıkları belirtiliyor.

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın da adı Ankara listesinde bulunmuyor.

Kulislerden sızan bilgilere göre , Prof Dr. Mehmet Haberal'ın Zonguldak'tan, gazeteci Mustafa Balbay'ın İzmir'den aday gösterildi.

ATO Eski Başkanı Sinan Aygün ise Ankara listesinde yer aldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul 2. bölgeden, Gürsel Tekin ise İstanbul 1. Bölgeden milletvekili adayı gösterildi.

Eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan Ankara 1'inci bölgeden, Sezgin Tanrıkulu İstanbul 2. bölgeden aday gösterildi.

Deniz Baykal ile birlikte adı kesin adaylar arasında geçen Önder Sav'ın liste dışı kaldığı belirtiliyor.

Hakkı Süha Okay, Berhan Şimşek, Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş ve Kemal Anadol'un da, şu an Parti Meclisi'nde son şekli verilen listede yer almadıkları ifade ediliyor.

CHP'de ön seçimle belirlenen 115 aday dışındaki milletvekili adaylarını belirlemek için önce MYK ardından da Parti Meclisi toplandı.

CHP'de ön seçimle belirlenen 115 aday dışındaki milletvekili adaylarını belirlemek için önce MYK ardından da Parti Meclisi toplandı.

MYK'ya sunulan ve şu an Parti Meclisi'nde son şekli verilen listede tahmin edilenin de ötesinde sürprizler yaşandığı belirtiliyor.

Parti Meclisi toplantısı öncesi kulislerde konuşulanlar, şu anki 101 milletvekili arasından 60 milletvekilinin liste dışı kalacağı, 18 milletvekilinin de seçilmesi zor sıralara konacağıydı.

İlk gelen haberler ise, yeri kesin olan isimler arasında geçen Önder Sav ile birlikte Hakkı Süha Okay, Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş, Kemal Anadol ve Berhan Şimşek'in liste dışı kaldığı şeklinde.

CHP'de Ergenekon sanıklarıyla ilgili belirsizlik ise sürüyor. Mustafa Balbay'ın İzmir'den aday gösterileceği kulislere yansıyan bilgiler arasında iken Tuncay Özkan, Mehmet Haberal ve İlhan Cihaner gibi isimlerin durumu Parti Meclisi toplantısında tartışıldıktan sonra netlik kazanacak.

 

*****

TOPLANTININ DETAYLARI

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Genel Merkez'de saat 20.30'da başlayan toplantıda, CHP'nin 12 Haziran milletvekili genel seçimlerine yönelik aday listesi belirlenecek.

PM toplantısı öncesi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak milletvekili aday listelerine son şeklini verdi. MYK toplantısının uzaması nedeniyle daha önce saat 17.00'de toplanacağı duyurulan PM toplantısı, yaklaşık 3.5 saat gecikme ile başladı.

MYK'da şekillendirilen listeler, PM üyelerinin onayına sunulacak. Üyelerin itiraz ettiği adaylar üzerinde tartışılarak yerine yeni adaylar belirlenecek.

Ayrıca toplantıda, 29 seçim çevresinde yapılan önseçim ile bazı illerdeki aday yoklaması sonuçları hakkında da PM'ye bilgi verilecek. Önseçim yapılan illerden Aydın, Çorum, Denizli, Gaziantep, Manisa, Muğla, Sivas, Tekirdağ ve Trabzon'da toplam 10 kontenjan adayı da görüşülecek.

Milletvekili aday listelerinin yarın saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesi gerekiyor.

Öte yandan, milletvekili listelerinin PM toplantısından sızmaması için de özel önlemler alındı. CHP Genel Merkezi'ne dünden bu yana ziyaretçi alınmıyor. Gazetecilerin de CHP Basın Bürosu'nun bulunduğu genel merkezin ikinci katı dışındaki katlara çıkışlarına izin verilmiyor. Toplantı sırasında genel merkezde sinyal bozucu jammer çalıştırılarak, telefonla dışarı bilgi çıkışının da önüne geçilmeye çalışılıyor.

Bu arada, CHP genel merkezi yöneticilerinin bilgi akışında kullandığı şifreli intranet sisteminin dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yasa dışı olarak engellendiği ileri sürüldü.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset