Chp'den peruk sorusu?

CHP’li Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen merhum vatandaşımız Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz ha

Chp'den peruk sorusu?

CHP’li Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen merhum vatandaşımız Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında, ‘Meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme’ suçundan açılan davanın ilk duruşmasında sanık Ahmet Şahbaz'ın mahkeme salonuna, peruk ve kalın çerçeveli gözlük takmış bir şekilde getirilmesinin ve bu duruma izin verilmesinin nedeni nedir?” diye sordu.

“Sanık bu şekilde korunmakta mıdır?” sorusunu da yönelten Tanrıkulu ayrıca şu sorulara da yanıt istedi:

“Mahkeme karşısına çıkartılan bir sanığın adaletten, mahkemeden korunmasına neden gerek duyulmuştur?

CMK 147. Maddesinde bulunan ‘İfade alma veya sorguya çekme sırasında hazır bulunan kişilerin isim ve sıfatları ile ifade veren veya sorguya çekilen kişinin açık kimliği’ göre, Sanık peruk ve kalın çerçeveli gözlük takarak Mahkeme karşısına çıkartıldığından sanığın kimlik tespiti Mahkeme Heyeti tarafından nasıl yapılabilmiştir?

Sanığın mahkeme salonuna ve mahkeme hakiminin karşısına yüz kimliğini değiştirerek çıkmasına hangi yetkili merci onay vermiştir?

Türkiye’de mahkemelerde sanıkların peruk ve bir de kalın çerçeveli gözlük takarak, istediği şekilde yüzünü dolayısıyla açık kimliğini saklayabileceğine dair gizli yasal bir düzenleme mi yapılmıştır?

Türkiye’de sanık durumundaki herkes, mahkemelere peruk giyerek bir de kalın çerçeveli gözlük takarak katılabilme hakkına sahip midir?

Son 10 yıl içerisinde mahkemeler önünde bu tür açıkça kimlik gizlemeye yönelik bir davranış kaç kez yaşanmıştır?”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset