CHP'den Özerklik açıklaması

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi ayrışma sürecine sokma gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti. CHP genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, daha çağdaş, daha uygar bir Türkiye yaratacaklarını söyledi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; "Yerel yönetimlerin özerklik ş

CHP'den Özerklik açıklaması

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi ayrışma sürecine sokma gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti. CHP genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, daha çağdaş, daha uygar bir Türkiye yaratacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; "Yerel yönetimlerin özerklik şartı var parlamento bunu kabul etmiş.Oradaki çekinceleri ortadan kaldırmak için parlamentoya yetki vermiş. Biz o çekincelerin kaldırılmasından yanayız. Yoksa eyaletlere bölünmek yok. Türkiye'yi  ayrışma sürecine sokmak böyle bir şey söz konu değil" dedi.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; "Ne söyledim orada AB'nin kabul ettiği koşullarda, evrensel koşullarda, yerel yönetimlerin zaten özerklikleri var kim dedi özerkliği yok. Belediye başkanını kim seçiyor, halk seçiyor oradaki vatandaşlar seçiyor. Belediye gelirleri yasasının çıkması, yerel yönetimleri biraz daha yetkilendirmemiz lazım" diye konuştu. 

ÖZERKLİK YASASI BÜTÜN PARTİLERİN PROGRAMINDA VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özerlik yasasının bütün siyasi partilerin programında olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu; "Bizim eskiden beri gelen parti programımızda var. Bütün partilerin programında da var. Bunu AKP yapmadı? Ama bunu biz yapacağız, halkımıza güveniyoruz. Hiç bir yurttaşımız bu ülkeden ayrılmak istemiyor. Dün bana belediye başkanının odasında bir vatandaş ben ülkemi seviyorum dedi. Hakkariyi'de seviyorum. İzmir'i de seviyorum. İzmir benim için ne ise Hakkari'de o diyordu. Ayrılmak değil. Bütünleşmek istiyoruz. Ayrışmak değil, bir araya gelmek istiyoruz. Siyasetçinin görevi ayrışmayı tetiklemek değildir. Tam tersine insanlarımıza güveneceğiz. İnsanlarımızı bir araya getireceğiz. Var olan sorunlarını çözeceğiz siyaset kurumunun görevi budur" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra şunları söyledi: "O bazıları özellikle yandaş medya efendim bunu söyledi. Yok oradan ayrılacak mı? o iller ayrılacak mı? Kimse ayrılmak istenmiyor. Bizde ayrılmak istemiyoruz. Herkesi kucaklayacağız. Bu güzel ülkede demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını getirerek daha çağdaş, daha uygar bir Türkiye yaratacağız. Baskıcı değil özgürlükçü bir Türkiye olması lazım. Herkesin karnının doyduğu güzel bir Türkiye yaratmak istiyoruz. İstediğimiz bu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler