'CHP'den ne istiyorsunuz?'

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Sayın başbakan söylüyor. Silahları bırakacaklar. Güzel. Sİlahsız çıkacaklar. Hiçbir pazarlık yok güzel. O zaman CHP'den ne istiyorusunuz. Siz zaten çözmüşsünüz olayı. O zaman bizi neden suçluyorsunuz sürece karşı diye" de

'CHP'den ne istiyorsunuz?'

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Sayın başbakan söylüyor. Silahları bırakacaklar. Güzel. Sİlahsız çıkacaklar. Hiçbir pazarlık yok güzel. O zaman CHP'den ne istiyorusunuz. Siz zaten çözmüşsünüz olayı. O zaman bizi neden suçluyorsunuz sürece karşı diye" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şebinkarahisarlılar İstanbul Buluşmasına katıldı. Etkinliğe Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada daha önce bir miting için Şebinkarahisar'a gelmek üzereyken hava koşulları nedeniyle gelemediğini belirtti. 
 
ERDAL EREN'İ ANDI
 
Kılıçdaroğlu, "Konuşmacıları dinledik. Hatta vakıf başkanı arkadaşımız ne istedilerse verdik dedi. Okul istediler. Fabrika yeri istediler. İlimiz vardı onuda verdik diye. Ben size birşey söyleyeyim hak verilmez alınır. İl olmak sizin hakkınızdı. Şebinkarahisar'ın bir diğer özelliği de aydın insanların yetiştiği yer. Toprağı zengin. Entellektüel birikimi zengin. Orada yetişen insan Şebinkarahisar'ı Türkiye'ye tanıttı. O topraklarda yetişen insanların önünde saygıyla eğilmek gerekir. Her zaman yüreğimizi burkan anısı vardır 12 Eyül askeri darbenin.
 
Erdal Eren gibi gencecik çocuğun yaşının büyütülerek idam edilmesi. Onun adının anılması beni mutlu etti. Çünkü biz demokrasi ve özgürlüklerden yanayız. Kuşkusuz Şebinkarahisar'da doğup daha sonra İstanbul'a gelen binlence Şebinkarahisarlı var. Bunlar doğdukları topraklara bir vefa borcumuz var dediler ve Şebinkarahisar'ı unutmadılar. Yatırım yaptılar. İstihdam yaptılar. Pek çok şeye katkı verdiler. Ecevit'in bir sözü var dedi. Onu inşalalh benimsersiniz diye. Sayın başkan hiç meraklanmayın Ecevit sosyal demokrat hareketinin çok önemli bir kilometre taşıdır. Onun vasiyeti sadece Şebinkarahisar ile sınırlı değil. O vasiyete de sadık kalacağız. Ne ezen ne ezilen insanca bir düzen diyen vasiyetine de sahip çıkacağız" diye konuştu. 
 
" ADINA TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEDİK"
 
Kılıçdaroğlu konuşmasında son günlerde yaşanan T.C ve çözüm süreci tartışmalarına da değindi. Kılıçdaroğlu "Arkadaşımız az önce Diyarbakır'dan Hakkari'den Edirne'den söz etti. Ülkemizin bağımsızlığının kolay alınmadığnı söyledi. Doğrudur. Biz bu cumhuriyeti acı ve gözyaşıyla kurduk. Ağır bedeller ödedik. Adına Türkiye Cumhuriyeti dedik. Kıvançla dünyanın her tarafından bunu dillendirdik. Kimsenin önünde boyun eğmedik. Onurlu bir yurttaş olarak bütün dünyayı gezdik. Şimdi eğer Türkiye Cumhuriyeti adını kullanmaktan kaçınan bir siyasal anlayış varsa ona hesap sormak benim kadar bu ülkede yaşayan her yurttaşın görevidir. Ülkemizi seviyoruz. Bize soruyorlar. Siz barışa karşı mısınız?
 
Aklı başında olan birisi barışa karşı çıkar mı? Çocuklarımızın adını Barış koyduk biz. Çockularınmızın adını Özgür koyduk. Ülkede barış olsun mu? Elbette olsun. Huzur olsun mu? Elbette olsun. O zaman sormamız gerene soru şu: Barış ve huzur istiyorsak ki istiyoruz. O zaman bize söylenmesi lazım. Barışı şu koşullarda getiriyoruz diye. Biz bilmiyoruz. Bilen var mı? Hayır. Milletvekiller bilmiyor. Bakanların büyük kısmı bilmiyor. Vatandaş zaten hiç bilmiyor. Akil insanlar bilmiyor. Akil olmayan bir insan bulmamız lazım bize ipuçu versin. Kim söylüyor. Bir kampanya başlatıldı şimdi. Bütün gazetelerde Televizyonlarda. Kampaya şu: CHP barışa karşı. Bilmediğimiz birşey değerli arkadaşlarım. Bir arkadaşımıza soruyorlar Avrupa'da siz Barışa karşı mısınız diye. Arkadaşımızda diyor siz bunu okumadan imzalar mısınız diye. Hayır demişler. O zaman bu soruya bize neden soruyorsunuz. 
 
"SİZ ZATEN ÇÖZMÜŞSÜNÜZ OLAYI"
 
"Önce bilmemiz lazım. Bileceğiz koşullar nedir ne değildir. Sayın başbakan söylüyor. Silahları bırakacaklar. Güzel. Sİlahsız çıkacaklar. Hiçbir pazarlık yok güzel. O zaman CHP'den ne istiyorusunuz. Siz zaten çözmüşsünüz olayı. O zaman bizi neden suçluyorsunuz sürece karşı diye. CHP ülkenin birliği ve bütünlüğü, üniter yapısı, barışı ve huzuru için hiçbir zaman hiçbir ortamda farklı düşünceye sahip olmamıştır. Biz hep şunu söyledik. Ülkemizi seviyoruz insanımızı seviyoruz.
 
Kimliği, inancı, rengi na olursa olsun. Hakkari'den Edirne'ye, Sinop'tan Mersin Adana Hatay'a kadar. Hiçbir zaman hiçbir yurttaşımız arasında ayrım yapmadık. Herkesi kucakladık ve kucaklayacğız. Bizim insanımızın sorunu varsa elbettki o soruna eğileceğiz. Sorunlar konusunda en çok çözüm üreten siyasal partiyiz" diye konuştu.Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu'na kadınlar tarafından çiçek verildi. Kılıçdaroğlu daha sonra salondan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler