CHP'den Meclis'te inekli protesto!

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt hayvancıların sorunlarına dikkat çekmek için ilginç bir yöntem kullandı. Saman ithalatını ve fiyatlarını eleştiren Öğüt, Genel Kurul kürsüsünde makarna yiyen inek fotoğrafları gösterdi.CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğü

CHP'den Meclis'te inekli protesto!


CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt hayvancıların sorunlarına dikkat çekmek için ilginç bir yöntem kullandı. Saman ithalatını ve fiyatlarını eleştiren Öğüt, Genel Kurul kürsüsünde makarna yiyen inek fotoğrafları gösterdi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ithal saman sorununa böyle dikkati çekti.

"İnsanlar hayvanlarına makarna yediriyor. Dağıttığınız makarnaları hayvanlarına yediriyorlar. Bu ülke tarım ülkesi ama hayvanlarına yedirecek saman yok."


TARIM BAKANI İSTİFA ETSİN

Öğüt, seçim bölgesinde insanların hayvanlarına yedirecek saman bulamadığını anlattı; tarım bakanı'nı göreve çağırdı.

"Neden yediriyorsunuz diye sordum makarnanın tonu 700 lira samanın tonu 1100 lira dediler. Saman yok aradım yetkilileri gelirse göndereceğiz diyorlar. Hayvanlar açlıktan ahırda bağırıyor artık.. Tarım bakanı o zaman istifa etsin..."


MAKARNALARI BAKANA VERDİ

Öğüt yüksek saman fiyatları nedeniyle hayvanlara saman verdiklerini kaydettikten sonra beraberinde getirdiği bir poşet makarnayı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a verdi.

EN ÇARESİZ KENTİN MİLLETVEKİLİYİM

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da kayısı üreticisinin sorunlarına dikkati çekti...

"Dünya kayısı başkenti Malatya'nın milletvekiliyim. Aynı zamanda dünyanın en çaresiz kentinin milletvekiliyim. Kayısıları sobada yakmak zorunda kalan bir kentin milletvekiliyim... Geçen sene 7 liraydı şimdi 2 lira..."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, yanında getirdiği bir kutu kayısıyı göstererek, kayısının Malatya çiftçisine maliyetinin 2.5-3 TL olduğunu, ancak 2 TL’ye satıldığını söyledi.

Ağbaba’nın konuşmasının ardından oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Ağbaba’dan kayısıları istedi. Akşener kayısıları, başkanlık divanında çalışanlar ve stenograflara vereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler