CHP'den Köşk adayı için 6 kriter!

Uzun süredir cumhurbaşkanı adayının profilini belirlemeye çalışan CHP’de, uluslararası vizyonu olan, uzlaşmacı bir kimliğe sahip, temiz-dürüst siyaseti öne çıkaran, hukuk devleti ilkesine sadık, üretim ve adil paylaşımı savunacak, sağ-sol tüm kesimlerden

CHP'den Köşk adayı için 6 kriter!

Uzun süredir cumhurbaşkanı adayının profilini belirlemeye çalışan CHP’de, uluslararası vizyonu olan, uzlaşmacı bir kimliğe sahip, temiz-dürüst siyaseti öne çıkaran, hukuk devleti ilkesine sadık, üretim ve adil paylaşımı savunacak, sağ-sol tüm kesimlerden oy alacak niteliklere sahip bir ismin aday gösterilmesi talebi öne çıktı.

CHP’de uzun süredir cumhurbaşkanı adayı konusunda yapılan beyin fırtınasının ayrıntıları netleşmeye başladı. “Türkiye’yi temsil edecek kişi hangi niteliklere sahip olmalı?” sorusunun yanıtını arayan CHP yönetimi, olmazsa olmaz kriterlerini belirledi. Habertürk’ün CHP MYK üyelerinden edindiği bilgiye göre, Köşk adayının profili konusunda öne çıkan kriterler şöyle:

VİZYONU OLACAK: Uluslararası saygınlığı yüksek olacak, dünya dengelerini iyi bilecek, iyi eğitimli ve Türkiye’nin AB iddiasına katkıda bulunacak.

UZLAŞMACI OLACAK: Türkiye’deki kavga ve kutuplaşmayı sona erdirecek, siyasetteki gerilimi düşürecek, partiler arasındaki çekişmelerde hakemrolünü üstlenecek. Bütün siyasi partilere eşit mesafede duracak.

TEMİZ VE DÜRÜST OLACAK: Adayın bir numaralı vasfı, temiz toplumu yansıtacak nitelikte olacak. Dürüstlüğü konusunda kimse en ufak bir şüphe duymayacak, rüşvet ve yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gidecek.

ADALETLİ DAVRANACAK: Anayasa’nın çizdiği çerçevenin dışına çıkmayacak. Demokrasi ve hukuk devleti ilkesinden ödün vermeyecek. Adaletli ve demokrat olacak. İktidarın yaptıklarını kamuoyunun hassasiyetlerini dikkate alarak gerekirse frenleyecek.

ADİL PAYLAŞIMI SAVUNACAK: Türkiye’nin ekonomik üretiminin ve istihdamının artırılmasını teşvik edecek, üretilen değerin de hakça bölüşümü için çaba harcayacak.

SAĞDAN-SOLDAN OY ALACAK: Aday öyle bir isimolacak ki sadece solu değil, sağ kesimleri de kucaklayan, kucaklamakla kalmayıp, tümkesimlerden oy alacak, herkesin ‘Evet, benim cumhurbaşkanımbu olmalı’ diyebileceği ve bu güven sayesinde etrafında kenetleneceği bir aday olacak.

ADAY KADIN OLSUN!

Partide cumhurbaşkanının ülkedeki kutuplaşma ve gerginliği giderme konusunda daha başarılı olabileceğini ifade ediyorlar.

KRİTERLER ARTABİLİR!

CHP’de şu anda belirlenen 6 kriterin, partinin yetkili organlarında yapılacak değerlendirmenin ardından artması bekleniyor. Kriter belirleme işlemi tamamlandıktan sonra sıra isimlendirme işlemine gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset