CHP'den koalisyon açıklaması

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, "1- AKP iktidarı sona ermiştir. 2- Bekleme odasına alınmış parlamenter demokrasi kazanmıştır. 3- Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bu sonuçlardan sonra hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir. 4- CHP, şu and

CHP'den koalisyon açıklaması
CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, "1- AKP iktidarı sona ermiştir. 2- Bekleme odasına alınmış parlamenter demokrasi kazanmıştır. 3- Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bu sonuçlardan sonra hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir. 4- CHP, şu andan itibaren demokrasimizin tüm kurum ve kurallarıyla işlevsellik kazanması için her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırdır" dedi.
 
Koç'un açıklamalarından satır başları:
 
Bu seçimin asıl kaybeden sayın Erdoğan'dır. Türkiye kazanmıştır, Recep Tayyip Erdoğan kaybetmişti. 
 
İktidar partisinin eş başkanıymış gibi adil olmayan bir seçim kampanyasını sürdürmüştür. Bu tutum sonucunda bu sonuçları değerlendirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı makamı siyaseten meşruiyeti tartışılan bir makam haline gelmiştir. Eş başkan olarak iktidar partisinin seçim kampanyasında görev alan sayın Erdoğan şu anda siyaseten meşruiyeti sorgulanan bir boşluktadır.  
 
Bu seçim sonuçları oy yüzdeleri üzerinden değerlendirilemeyecek kadar tarihi bir öneme sahiptir. 4 madde halinde ifade etmek istiyorum. 1 AKP iktidarı sona ermiştir. 2 Bekleme odasına alınmış parlamenter demokrasi kazanmıştır. 3 Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bu sonuçlardan sonra hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir. 4 CHP şu andan itibaren demokrasimizin tüm kurum ve kurallarıyla işlevsellik kazanması için her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırdır. Tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz.  
 
CHP'nin ve sayın Genel Başkanımızın seçim kampanyası boyunca hırsızlıklarla, yolsuzluklarla anılan ve bunun hesabını millete veremeyen bir siyasi yapıyla bir araya gelmemizin mümkün olmayacağı ifade edilmiştir. CHP yetkili kurulları bunu daha sonra görüşecektir. Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyası boyunca ifade ettiği görüşler ve CHP'nin siyasi duruşu da ortadadır.  
 
CHP'DEN İLK AÇIKLAMA GÜRSEL TEKİN'DEN GELDİ
 
 CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, seçim sonuçlarına ilişkin, "Demokrasi kazandı. Bizim millet iradesine saygımız var. Şu andaki tabloya baktığımızda önümüzdeki süreçte tek başına hükümet görünmüyor. Belli ki bir koalisyon hükümeti olacak" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset