CHP'den karikatür tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, “İddia ile söylüyorum 76 milyon yurttaşın hangi mezhepten olursa olsun inançlarının güvencesi de CHP’dir, laik, demokratik devlet düzenidir” dedi.Başbakan Davutoğlu’nun il kongrelerinde CHP’yi hedef aldığın

CHP'den karikatür tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, “İddia ile söylüyorum 76 milyon yurttaşın hangi mezhepten olursa olsun inançlarının güvencesi de CHP’dir, laik, demokratik devlet düzenidir” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun il kongrelerinde CHP’yi hedef aldığını söyleyen Koç, “Yalan kadar insanı alçaltan bir şey yoktur. Yalan ile iman bir arada durmaz. Haram yiyenin duaları kabul edilmez” ifadelerini kullandı.

Koç şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi, Peygamberimiz ile ilgili karikatürleri sanki savunuyormuş gibi suçlayan ifadeleri alçakça, aşağılık birer yalandır. Yüz kere söyledik, bin kere söyledik. ‘Siyaset iknaya dayanır’ dedik. ‘İnançlar ve bu çerçevedeki kutsallar ise özel alanlardır’ dedik. ‘Tartışılmazdır’ dedik. ‘Herkesin bu kutsallara saygılı olması gerekir’ dedik. İddia ile söylüyorum 76 milyon yurttaşın hangi mezhepten olursa olsun inançlarının güvencesi de CHP’dir, laik, demokratik devlet düzenidir.”

Koç şöyle devam etti:

“Komik olmak bir sanattır, beceridir. Sen bunu bile beceremeyen bir nüshasın. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ‘herkesin inancına, kimliğine saygılı olduğumuzu, insanların inançları ve kutsalları hiç kimse tarafından tahkir konusu yapılamayacağını Sayın Genel Başkanımız defalarca ifade etti. Hazreti Muhammed’in ve Ehli Beytinin tüm Müslümanlar tarafından kutsandığını, bu değerlerin resmedilmesinin, karikatüre edilmesinin asla kabul edilemez olduğunu bizler de, genel başkanımız da ifade etti.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler