CHP'den genç sanatçı açılımı

CHP'de, Kültür - Sanat Platformu Genel Başkan Yardımcılığının hazırladığı proje ile parti genel merkezinin ana girişindeki bir alan, eserlerini sergilemekte zorluklarla karşılaşan genç sanatçılara açılacak.CHP Parti Meclisi'nin (PM) Eyül ayındaki toplantı

CHP'den genç sanatçı açılımı

CHP'de, Kültür - Sanat Platformu Genel Başkan Yardımcılığının hazırladığı proje ile parti genel merkezinin ana girişindeki bir alan, eserlerini sergilemekte zorluklarla karşılaşan genç sanatçılara açılacak.

CHP Parti Meclisi'nin (PM) Eyül ayındaki toplantısında alınan kararla oluşturulan Kültür ve Sanat Platformu Genel Başkan Yardımcılığı, genel merkezin kültür sanat faaliyetlerine açılması için çalışma başlattı.

İdari ve Mali İşler Genel Başkan Yardımcılığı ile orta yürütülen proje ile parti genel merkezinin ana girişindeki bir alanın, eserlerini sergilemekte zorluklarla karşılaşan genç sanatçılara açılması planlanıyor. 

Uygun bir alanın oluşturulması sonrası talepte bulunan genç sanatçılar, resim, fotoğraf, heykel ve benzeri yapıtlarını burada sergileyebilecek.

-Müze cazip hale getirilecek- 

Ayrıca, giriş katında bulunan "Parti Müzesi"nin cazip hale getirilmesi de planlanıyor. Platform, müzeyi bilimsel bir anlayışla yeniden düzenlemeyi ve ziyaretçilere açmayı düşünüyor.  

Müzede ayrıca küçük bir kitap tanıtım ve satış yeri açılması, zemin katta bulunan büyük salonun da kültür ve sanat etkinliklerine açılması gibi hususlar da planlamalar arasında yer alıyor. 

Benzer çalışmalar Parti içi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile Çevre Sokak'taki parti okulu binası için de planlanıyor.

-CHP'li belediyelerin durumu da saptanacak-

Platform, CHP'li belediyelerin kültür ve sanat alanındaki alt yapılarının ve faaliyetlerinin durumunu da saptayacak.

Genel Başkan Yardımcılığı bu amaçla hazırlanan bir anket formunu, önümüzdeki günlerde CHP'li belediyelere gönderecek. Rapor haline getirilecek olan anket sonuçları, Merkez Yönetim Kurulu'nun değerlendirmesine sunulacak. 

- 2023 Kültür Vizyonu ve Kültür Eylem Programı hazırlanacak -

Platform, kültür ve sanat alanındaki sorunları belirlemek amacıyla da bir dizi sempozyumlar düzenliyor. 

Sempozyumların ilki "Türkiye Sanat Kurumu Sempozyumu" adıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. İkinci sempozyumun 22 Kasım'da "CHP'li Belediyelerin Kültür ve Sanat Uygulamaları" başlığı ile yine İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Üçüncü sempozyum ise Aralık ayı içerisinde "Sanatçıların Sosyal Güvenlik Sorunları ve Çözüm Önerileri" adı altında Ankara’da düzenlenecek. 2015 yılında yapılması planlanan sempozyumlar da ise telif hakları, korsan yayıncılık, kültür ve sanat eğitimi, kültürel haklar ve kültürel çeşitlilik konuları ele alınacak. 

Sempozyumlar yapıldıktan sonra ise bir "kültür-sanat kurultayı/konferansı" düzenlenmesi planlanıyor. Bu çalışmanın amacı da CHP'nin 2023 Kültür Vizyonu ve Kültür Eylem Programı'nın yazılması. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler