CHP'den flaş 29 Ekim kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara’da cumhuriyet yürüyüşünün yasaklanmasının Valiliğin alnında kara bir leke olarak kalacağını ifade etti.Tekin yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Kurtuluş Savaşının zaferle taçlandırıldığı ve Cumhuriyetin ilan

CHP'den flaş 29 Ekim kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara’da cumhuriyet yürüyüşünün yasaklanmasının Valiliğin alnında kara bir leke olarak kalacağını ifade etti.

Tekin yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Kurtuluş Savaşının zaferle taçlandırıldığı ve Cumhuriyetin ilan edildiği 1923’ten 79 yıl sonra Başkent Ankara’da Valiliğin cumhuriyet yürüyüşünü yasaklandığını belirtti.

Tekin, “Bu yasak Valiliğin de, bu Vali’ye ‘yasağı sürdür’ diye icazet verenlerin de alınlarında kara bir leke olarak kalacaktır.

 Çünkü tarihe saygı, dine, inanca saygı bir yana, aklı, fikri, izanı olan herkes bilir ki iki şey yasaklanamaz. Bunlardan biri dini bayramlardır, biri de milli bayramlardır.

 Bu bayramları yasaklamak insanlık ayıbıdır. Bu ayıp öyle unutulacak akıldan çıkarılacak ayıplardan değildir. İnsanın yüzüne kara bir leke olarak yapışır kalır” dedi.

“YÜRÜYÜŞE KATILACAĞIZ”

CHP’nin milli bayramları da dini bayramları da kutlamaya devam edeceğini vurgulayan Tekin, “Sadece kutlamakla da kalmayacağız bu insanlık ayıbının hesabını da soracağız.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ankara’da Valiliğin yasak koyduğu yürüyüş dahil olmak üzere Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız, yürüyüşlere, mitinglere, şölenlere katılacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler