CHP’den FETÖ şüphelilerine ziyaret

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir'deki FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 25 kişiyi ziyaret etti.CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 10 Ekim günü sabaha karşı gerçekleştirilen paralel devlet yapılanmasıyla ilgili operasyonda gözaltında tutulan 25

CHP’den FETÖ şüphelilerine ziyaret

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir'deki FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 25 kişiyi ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 10 Ekim günü sabaha karşı gerçekleştirilen paralel devlet yapılanmasıyla ilgili operasyonda gözaltında tutulan 25 kişiyi ziyaret etti. Manisa'daki farklı şubelerde tutulan şüphelileri ziyaret eden CHP'li Özel, ziyaretleri sırasında Manisa Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası önünde basın açıklaması yaptı. Manisa'nın Türkiye gündeminde yine geniş bir yer kapladığını ifade eden Özel, "Bugün geldiğimiz noktada öyle bir iş yaptılar ki Manisa'yı bütün Türkiye'ye rezil ettiler. En büyük sıkıntımız odur. Ben burada Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan çok değerli personelimizi, emniyet müdürlüğünde görev yapan çok kıymetli arkadaşlarımızı hepsini tenzih ederek söylerim. Hepsi Manisalı bizim evlatlarımız. Ama bu gün gelinen noktada, dünkü o göz altı görüntüleri, hepimizin yüreklerini sızlattı. Ama burada bir hususa dikkat etmek gerekiyor. Biz halk evlerinden Ayşe gözaltına alınırken de, Greenpeaceçi Olcay'a ters kelepçe takılırken de bu gün dün hanımefendilere kelepçe takılırken de ve şuna emin olun ki yarın eğer Sümeyye Erdoğan aynı muameleyle karşılaşırsa onun da yanında olacağız" dedi.

"BAŞÖRTÜLÜ-BAŞÖRTÜSÜZ AYRIMI OLMAZ"

Yaşanan olayların hukukun siyasete alet edilmesinden kaynaklandığını savunan Özel, "Kamu gücünün oransız kullanılmasıdır. Kadın erkek ayrımı olmaz bu işlerde. Özellikle de kadınlar arasında başörtülü başörtüsüz ayrımı olmaz. Üniversite yıllarında başörtülü olduğu için laboratuvara sokulmayan arkadaşının yanında laboratuvara girmemiş biri olarak söylüyorum. O gün üniversitelere başörtülüler giremez diyenlerin karşısına dikilmiş birisi olarak söylüyorum. Başörtüsü bir avantaj olamayacağı gibi dezavantaj da olamaz. Siz insanları başörtülü-başörtüsüz diye ayrı muamele yaparsanız, Emniyet müdürlerini ona göre göreve koyup ona göre görevden alırsanız ve bu konuda vicdanları sızlatırsanız yanlış" dedi.

"Yanlış içinde yanlış yapıyor Manisa'ya tayin yoluyla gelen Manisalılar" diyen CHP'li Özel, "Biz bu Manisa'nın onları bağrına basan ama Manisa'da doğmuş ve bu Manisa'da ölecek insanlar olarak artık bu ayıplarla anılmak istemiyoruz. Bu davranışları o yüzden kınıyoruz" diye konuştu.

"SUÇLU GİBİ GÖSTERMEK YANLIŞTIR"

Masumiyet karinesini hatırlatan Özel, "Bir insan suçu ispatlanana kadar suçsuzdur. Telefon edip de çağırabilirsiniz. Bu insanları iki sene öncesine kadar valilik resepsiyonlarına, polis günlerine telefonla özel davetle çağırıyordunuz. O zamanlar bu insanlar sizin için muteberdi. Şimdi devletin cadı avıysa, cadı avı deyip talimatı verdi bunlar öteki oldu. Bir telefon açsanız gelirlerdi. Telefonu açmayıp bu insanları çocuklarının önünde kelepçelemek, komşularının önünde kelepçeyle alıp bir yerlere tıkıp getirmek, daha sonra bu insanları bütün Türkiye'ye daha suçları ispatlanmadığı için suçsuz muameleleri görmeleri gerekirken birer suçlu olarak göstermek yanlıştır" ifadelerini kullandı.

"VALİYİ DE MARS'A YOLLAMANIZ LAZIM"

Başörtülü kadınların kelepçelenerek emniyete götürülmesiyle ilgili Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya da tepki gösteren Özel, "Sonra gelen tepkiler üzerine de başörtülü kadınlara yapılan muameleyle ilgili valilik ifadesi hepsi kadar yanlıştır. Diyor ki; "Hele de toplumda fevkalade iyi bir imajı olan başörtülü kadınların da..." Yani tersinden şunu söylüyor Manisa Valiliği; "Toplumdaki başörtüsüz kadınların imajı kötüdür" Böyle bir kamu yönetimi olabilir mi? Böyle bir ayrımcılık olabilir mi? Böyle bir nefret söylemi olabilir mi? O yüzden yanlış üstüne yanlış yapıyorlar. En doğru hakem maçta varlığı hissedilmeyen hakemdir. Maalesef o kadar baskı altında ki kamu yöneticileri, tüm kararları tartışılıyor. Her çaldıkları düdük yanlış. Orada yaptıkları da yanlış toparlamak için yaptıkları da yanlış. Kaş yaparken göz çıkardılar. Emniyet müdürlüğünün dünkü görüntülerden sonra soruşturma başlatılması ve emniyet müdürünün görevden el çektirilmesi doğru ancak eğer emniyet müdürü o görüntülerden bir bedel ödüyorsa bir yerlere gönderiliyorsa Manisa Valisi eğer bir özür yayınlamıyorsa, bu bir yanlış yaklaşımdır demiyorsa, eğer öbürünü buradan merkeze alıyorsanız valiyi de Mars'a yollamanız lazım. Bunu da çok net olarak söylemek lazım. Burada derhal bir düzeltme, derhal bir özür bekliyoruz" diye konuştu. Özel sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Emniyet müdürlüğünde bu gözaltında olanları ziyaret ediyoruz. 4 tanesiyle görüştüm yukarıda. Kendilerine oradaki muameleyi, kendilerine kanunlar çerçevesinde yapılan muamelenin ne durumda olduğunu sordum. Yakınlarına sevgilerini yolladılar. Kendi durumları iyi. Dışarıdakiler için fevkalade üzüldüklerini söylediler. Hızlı bir şekilde hakim karşısına beklediklerini söylediler. Dışarıdaki tüm sevenlerine kendilerinden haber alamayan herkese sevgilerini ilettiler."

Özel, basın açıklamasının ardından diğer şubelerde gözaltında tutulan FETÖ şüphelilerini ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler