CHP’den er ve erbaşlar için kanun teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, askerlik hizmetini yerine getiren er ve erbaşlara asgari ücret düzeyinde harçlık verilmesi için hazırladıkları kanun teklifini TBMM'ye sundu.CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba v

CHP’den er ve erbaşlar için kanun teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, askerlik hizmetini yerine getiren er ve erbaşlara asgari ücret düzeyinde harçlık verilmesi için hazırladıkları kanun teklifini TBMM'ye sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, askerlik hizmetini yerine getiren er ve erbaşlara asgari ücret düzeyinde harçlık verilmesi için hazırladıkları kanun teklifini TBMM'ye sundu. Teklifin gerekçesinde bedelli askerlik uygulaması için belirlenen tutarların çoğunlukla yoksul halk kesimlerinin ödeyemeyeceği meblağlar olduğu, bunun neticesinde maddi imkanı olan gençlerin parasıyla tezkere alabildiği, yoksul halk çocuklarının ise askere alındığı eşitsiz bir sistemin ortaya çıktığı ifade edildi. Gerekçede bu eşitsiz uygulamaya ek olarak 12 ay boyunca çalışma yaşamından uzak kalan gençlerin karşı karşıya kaldığı maddi külfet de vurgulanarak, bu durumun askerlik çağına gelen gençler arasında açıkça haksızlık yarattığı belirtildi.

Halen askerlik hizmetini yerine getiren er ve erbaşlara sembolik düzeyde verilen harçlıkların eğer teklif yasalaşırsa asgari ücret düzeyine çıkarılacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler