CHP'den beklenen istifa geldi!

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) genel seçimlerde milletvekili adayı olacak örgüt yöneticilerinden 10 Ocak’a kadar istifa etmelerini istemesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek görevinden istifa etti.CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek

CHP'den beklenen istifa geldi!

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) genel seçimlerde milletvekili adayı olacak örgüt yöneticilerinden 10 Ocak’a kadar istifa etmelerini istemesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek görevinden istifa etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek,  milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti.

Şimşek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın  toplantısında, Haziran ayında görevi devraldığını belirterek, 6,5 aylık bir  yolculuğa veda ettiğini kaydetti.

Bu dönem içinde partililerle çok güzel bir çalışma yürüttüklerini, güzel  mitingler yaptıklarını anlatan Şimşek, emeği geçen örgütüne teşekkür ettiğini  dile getirdi.

İl başkanlığı olarak 6,5 aylık süreç içinde teknolojiyi kullandıklarını  ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

“Bu süreç içinde 15 bin arkadaş partimize katıldı. İstanbul Büyükşehir  Belediyesinin gerçek yüzünü halkımızla paylaştık. İGDAŞ'ın satışını yargıya  taşıdık. Şehir hatlarını usulsüz bir şekilde bir şirkete peşkeş çektiler.  İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin, Ak Parti kültür günleri  olduğunu, yandaşlarını zengin etme projesi olduğunu anlattık. Yolsuzluklar devam  ediyor. AK Partililer zenginleşti.”

Ak Parti döneminde bir lale devri yaşandığını savunan Şimşek, “Halk  yoksul, AK Partililer ise lale devrinde. Öğrenciler cop, üniversiteler YÖK, iş  adamları maliye, işçiler ise biber gazıyla susturuluyor” dedi.

Berhan Şimşek, bugün itibarıyla görevinden istifa ettiğini açıklayarak,  şöyle konuştu:

“Aylar önce bir toplantıda öneride bulundum. 1978'den beri partinin  üyesiyim. Birçok seçim çalışmasına katıldım. İl başkanları seçime az bir zaman  varken milletvekili olmak için istifa ediyordu. Partinin başında kimse kalmıyor.  '5-6 ay önce istifa etsin ve yeni heyecanlar yaratılsın' demiştim. Bu öneriyi il  başkanı kimliğimle aylar önce söylemiştim. Kabul gördü. Genel başkanımız,  'Haziran ayına kadar görevinde kal' dedi. Ancak ben, milletvekili adayı olmak  istediğim için istifa ediyorum. Onun izniyle 6,5 aydır üyesi olmaktan hep şeref  duyduğum partideki bu görevimden istifa ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler