CHP'den Başbakan'a 4 uyarı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından oy birliğiyle kabul edilen metni okudu.Koç, "Barış ve çözüm beklentilerinin yeni h

CHP'den Başbakan'a 4 uyarı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından oy birliğiyle kabul edilen metni okudu.

Koç, "Barış ve çözüm beklentilerinin yeni hayal kırıklıklarıyla sonuçlanmaması için, sayın Başbakanı sorumlulukları konusunda bir kez daha uyarma ihtiyacı doğmuştur" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında olağanüstü toplanan PM toplantısında kabul edilen metni düzenlediği basın toplantısı ile okudu. Basın toplantısı 4 dakika sürdü. PM bildirisini okuyan Koç, "Kürt sorunu" ve ona bağlı olarak ortaya çıkan terör sorununun onbinlerce yurttaşın hayatına mal olmanın yanında, Türkiye'nin kalkınma hedeflerini ve hamlelerini, bölgesel ve küresel ölçekte üstleneceği rolleri ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma ülküsünü de otuz yıldır bloke ettiğini söyledi.

Gerçekçi, kalıcı ve sağlıklı bir çözüm bulunmaması halinde, sorunun, Türkiye'nin geleceğini de karartacağını belirten Koç, "Ülke adına sorumluluk üstlenenler, yaşananlara 'üç beş çapulcunun işi' diyerek, kafalarını kuma gömerken, 1989 da soruna en doğru teşhisi koyan ve bu sorunun ancak barış ve özgürlükçü -çoğulcu demokrasi temelinde çözüleceğini savunanlar CHP'liler olmuştur" dedi.

Sosyal demokrat siyasetin Türk sorunun parlamento çatışı altında çözümü için en radikal adımı atan, risk alan ve bedel ödeyen tek siyasi hareket olduğunu dile getiren Koç, sosyal demokrat hareketin Türkiye'ye sunduğu barış imkanının değerlendirilemediğini söyledi.

Koç, "Hal böyleyken ve CHP'nin barışa katkıda bulunma taahhüdü 'senin kredine ihtiyacım yok" diyerek geri çevrilmişken, yürüttükleri süreçle ilgili halkı bilgilendirme ve toplumdaki endişeleri giderme sorumluluğu taşıyanlar, hem kendileri susuyor, hem de herkesi susturuyorken, bazı çevrelerin CHP'yi suskunlukla suçlamaları abesle iştigaldir" diye konuştu.

Bugün gelinen aşamada halkın yüksek kardeşlik duygularından ve birbirine olan derin bağlılığından beslenen barış ve çözüm beklentilerinin yeni hayal kırıklıklarıyla sonuçlanmaması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlulukları konusunda bir kez daha uyarma ihtiyacı duyduklarının altını çizen Koç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu zorunlu uyarma, sayın Başbakan'ın kendisi, ortaklık yaptığı muhatabı ve birkaç arkadaşı dışındaki toplumun hiçbir kesiminin ve devletin hiçbir kurumunun bilgi sahibi olmadığı ve amacının barış olduğuna dair şüphelerin bile derinleştiği bir sürecin doğal sonucudur.

BAŞBAKAN'A 4 UYARI

Bu maksatla CHP olarak sayın Başbakanı, samimiyet ve dürüstlüğün asgari gereklerini yerine getirmeye, Türkiye Cumhuriyetini hukuk kuralları dışına çıkarmamaya, kişisel ihtiraslarının belirlendiği bir gizli kişisel ajandasının var olduğuna ve millete izah edemeyeceği angajmanlara girdiğine dair toplumdaki yaygın kuşkuları ortadan kaldırmaya, millete karşı ödemesi beklenen 'şeref' borcunun gereği olarak açık ve şefaat olmaya ve doğruları biran önce açıklamak için konuşmaya davet ediyor, aksi takdirde yaşanacak yeni hayal kırıklıklarının ve çözümsüzlüğün bedelinin ağır olacağı hususunda, kendisini millet ve tarih bir kez daha önünde ikaz ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset