CHP'den AKP'ye özel çağrı!

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, özel görevlendirilmiş mahkemelerin yargı birliğinin önündeki en büyük engel olduğunu savunarak, hükümete, bu mahkemeleri kaldırma çağrısında bulundu.İKİ TANE YARGI OLMAZTarhan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan

CHP'den AKP'ye özel çağrı!

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, özel görevlendirilmiş mahkemelerin yargı birliğinin önündeki en büyük engel olduğunu savunarak, hükümete, bu mahkemeleri kaldırma çağrısında bulundu.

İKİ TANE YARGI OLMAZ

Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, askeri mahkemeleri kast ederek, "Devlet bir tane ise yargı bir tanedir. İki tane yargı olmaz" yönünde açıklama yaptığını anımsattı.

Yargı birliğinin, aynı hukuk sisteminde farklı yetkilere sahip mahkemelerin bulunmaması anlamına geldiğini kaydeden Tarhan, açıklamasında "Ancak anlaşılmaktadır ki AKPiktidarını güçlendirmek ve tahkim etmek için kurulan özel görevlendirilmiş mahkemelerin, yargı birliğine aykırı olduğu konusunda Sayın Bozdağ'ın ya bilgi eksikliği vardır ya da bu mahkemeleri yargı birliğini zedeleyen unsurlar olarak görmemektedir" ifadesine yer verdi.

Tarhan, söz konusu özel görevlendirilmiş mahkemelerin, gizli tanık gibi "adil yargılama ilkesini zedeleyen" bir yapı ile güçlendirildiğini ve gücünü özgürlükleri tahdit ve tehdit etmekten aldığını ileri sürdü.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

CHP Grup Başkanvekili Tarhan, açıklamasında şunları kaydetti: "İktidardan beklentimiz şudur: Gelin, yargı birliğinin önündeki en büyük engel olan ve kaldırılması için Anayasa değişikliği gibi büyük işler de gerektirmeyen bu demokrasi utancı mahkemeleri kaldırarak işe başlayalım. Eğer böyle yaparsanız, bu size demokrasi, özgürlükler ve evrensel hukukun egemen kılınması konusunda samimiyetinizi kanıtlama olanağını sağlayacaktır. Eğer böyle yapmazsanız, şu sorular aklımıza gelir: Yoksa sizi tahkim eden bu mahkemelere demokrasi treninden ininceye kadar bir süre daha ihtiyacınız mı var? Normalleşme dediğiniz şey yoksa sadece koltuk düzeninin değişmesi fotoğrafından mı ibaret?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset