CHP'deki yemin krizi büyüyor

TBMM'deki makamında milletvekillerini dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, grubunun büyük bir bölümünden destek gelirken bazı vekiller de "yemin" kararını eleştirdi. Bazı vekiller yemin kriziyle ilgili olarak başka formüllerin aranması gerekt

CHP'deki yemin krizi büyüyor

TBMM'deki makamında milletvekillerini dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, grubunun büyük bir bölümünden destek gelirken bazı vekiller de "yemin" kararını eleştirdi. Bazı vekiller yemin kriziyle ilgili olarak başka formüllerin aranması gerektiğini ifade ettikleri öğrenildi.

CHP Genel Başkanı'nın, Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile özel görüşeceği söyleniyor.

TBMM'deki makamında milletvekillerini dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, grubunun büyük bir bölümünden destek gelirken bazı vekiller de "yemin" kararını eleştirdi. Bazı vekillerin, "Milletvekilliğimiz düşer mi?", "Yemin etmeme yöntemi yanlış", "Bu kararı gözden geçirelim mi, örgütlere soralım mı?", "Ne zaman sonuçlanacak, ön koşulumuz nedir? Somut bir teklifin gelmesi midir, önkoşulumuz nedir?", "BDP'ye destek veriyoruz gibi bir algılama var, başka bir formül bulalım" dedikleri öğrenildi.

İKİ GÜN BOYUNCA VEKİLLERİ DİNLEDİ

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında gruplar halinde milletvekillerini kabul ederek, dinledi. Vekillerin büyük bir bölümü "yemin etmeme" kararına destek çıkarken bazı vekiller de yöntemi yanlış bulduklarını belirterek, kararı eleştirdi.

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı, milletvekillerine, "Süreci iyi anlatın, örgütlere konuyu iyi anlatın" dedi.

"VEKİLLİĞİMİZ DÜŞER Mİ?"

Edinilen bilgiye göre bazı vekillerin, "Milletvekilliğim düşer mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Düşmez. Milletvekilliğini düşüremezler. Rejim sıkıntıya girer. Nereye düşürüyorlar" dedi.

CHP Genel Başkanı'nın, "Bir yola çıktık, bedeli varsa öderiz, başta da ben öderim" dediği ifade edildi.

"BDP'YE DESTEK VERİYORUZ GİBİ BİR ALGILAMA VAR"

Bazı vekillerin, eylem biçiminin değiştirilmesini, başka formüllerin bulunmasını isteyerek, "

En büyük sıkıntı BDP'ye destek veriyoruz gibi bir algılama var. Ara seçim istemiyoruz. Aynı milletvekili sayısını da bulamayız. Tüm milletvekilleri gelsin, yemin etsin, dediğiniz zaman, KCK'lılar var, bunların PKK uzantısı olduğu belli. Biz her türlü eylemi yapalım ama BDP'ye destek veriyoruz. Başka bir formül bulalım, yemin edelim" dedikleri öğrenildi.

Bir milletvekilinin de, "Karara karşı çıkana kapıyı gösterdiniz, bu doğru bir tavır değildi" dediği ifade edildi.

YEMİN ETMEMEYE KARŞI OLANLAR ÇIKTI, SİLİVRİ'YE ÇADIR KURULMASI ÖNERİLDİ

Edinilen bilgiye göre bazı vekiller, mücadele etmenin doğru, ancak yöntemin yanlış olduğunu dile getirerek, şöyle dediler:

"Yemin etmeme yöntemi yanlış, tabanımız buna karşı, yöntem yemin etmemek değil. Silivri'ye çadır kurabilirdik, nöbetçi vekil bırakırdık, farklı bir eylem geliştirirdik. Grupta şekli destek var. Siz bizi tatmin edemediniz. Biz de örgütü. Benim tatmin olmadığım bir konuda il başkanları nasıl inansın. Örgütte tabanı ikna edemedi. Arkanızda grup yok. Bizim de arkamızda örgüt yok."

CHP Genel Başkanı'nın da, "Ben ikna ederim. Bu kararımızı halka iyi anlatmamız lazım" dediği ifade edildi.

Bazı vekillerin de, "Bu kararı bir daha gözden geçirelim mi, örgütlere soralım mı?" dedikleri öğrenildi.

"ÖN KOŞULUMUZ NEDİR?"

Bir milletvekili de, "Ne zaman sonuçlanacak, ön koşulumuz nedir? Somut bir teklifin gelmesi midir, önkoşulumuz?" diye sordu.

Bir milletvekilinin de, MYK üyelerini eleştirerek, "MYK size ayrı, bize ayrı konuşuyor" dediği belirtildi.

Bu arada, CHP Genel Başkanı'nın, Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile özel görüşeceği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset