CHP'de yolsuzluk iddiası!

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde 90 milyon dolarlık yeni bir imar rantı yolsuzluğu yaşandığı iddia edildi.CHP içinde büyük tartışma yaratan Ankara'daki 300 milyon dolarlık imar rantı yolsuzluğunun tartışması bitmeden yeni bir iddia daha ortaya atıldı.Buna gö

CHP'de yolsuzluk iddiası!

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde 90 milyon dolarlık yeni bir imar rantı yolsuzluğu yaşandığı iddia edildi.

CHP içinde büyük tartışma yaratan Ankara'daki 300 milyon dolarlık imar rantı yolsuzluğunun tartışması bitmeden yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Buna göre CHP'li Maltepe Belediyesi'nin dört şahsa ait bir araziye onay verdiği plan tadilatıyla, parsel sahiplerine 90 milyon TL imar rantı sağladığı iddia ediliyor.

Alınan bilgilere göre Maltepe Belediyesi; dört şahsın ortak olduğu 18 bin metrekareyi bulan inşaat alanında plan tadilatına gitti. Bu kapsamda araziye sınır olan cadde, inşaat alanını genişletmek için 2 buçuk metre daraltıldı. Aynı şekilde söz konusu arazi, Maltepe İlçe Belediye Meclisi'nde onaylanan Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik imar planlarına aykırı olarakkonutalanından 'konut+ticaret' alanına çevrildi.

Araziyle birleşik olan belediye hizmet alanının yeri de 1/5000 plana aykırı olarak değiştirilip, arazi sahiplerine yeni bir alan kazandırıldı. Bu yollarla söz konusu araziye 11 bin metrekare fazladan alan kazandırılmış olundu. İddia edilen bu işlemlerle araziye, rezidans yapılması durumunda 90 milyon TL rant sağlanmış olacak.

CHP İDDİALARI REDDETTİ

CHP Maltepe veİstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Lütfi Somun, ortada bir rantın olmadığını savundu. Somun, şu ifadeleri kullandı:

"Belediye hizmet alanı daraltılarak belki parsel sahiplerine 1.000 metrekarelik bir alan kazandırıldı. Ancak istese vatandaş burayı da vermez. Mahkeme yoluna gider. Arazi sahipleri parselinin yüzde 40'ını belediye hizmet alanı olarak terk etmesi için anlaşıldı. Cadde de daraltılmadı. Şu anda zaten 12 metre o cadde."

OY VERMEYEN ÜYE DİSİPLİNE

Söz konusu plan tadilatına 'hayır' oyu veren CHP'li Meclis Üyesi Sebiha Özkan, grup kararına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ihraç istemiyle disiplin kuruluna verildi.

CHP'li 9 meclis üyesi de kendi belediyesi tarafından yapılan plana parti grubunda itiraz etti. İmar Komisyonu'nun AK Partili Meclis Üyesi Yücel Mirzaloğlu da plana şerh koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler