CHP'de yeni kriz! Sarıgül mü yapacak?

CHP'de birçok il ve ilçede adayların belirlenmesinin ardından gözler belediye meclis üyeliklerine çevrildi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde listenin yapılmasının örgüte ve adaya bırakılması partide yeni bir tartışma başlattı. SON KARARI MYK VERECEK C

CHP'de yeni kriz! Sarıgül mü yapacak?

CHP'de birçok il ve ilçede adayların belirlenmesinin ardından gözler belediye meclis üyeliklerine çevrildi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde listenin yapılmasının örgüte ve adaya bırakılması partide yeni bir tartışma başlattı.
 
SON KARARI MYK VERECEK
 
CHP'den örgütlere gönderilen genelgede, belediye meclis üyeliklerine ilişkin düzenlemeler anlatıldı. Örgütlerden bugün saat 17:00'ye kadar belediye meclis üye adaylarını göndermeleri ve liste yaşpılırken il başkanı ilçe başkanı büyükşehir belediye başkan adayı ilçe başkan adayının ortak kanaatiyle yapılması istendi. İstanbul, İzmir'de tüm ilçeler, Ankara'da, Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak, Yenimahalle, Etimesgut ilçelerinde örgütün ve başkan adayının ortak liste yaparak bugün CHP Genel merkezine ulaştırmasi gerekiyor. Listelerde son kararı MYK verecek. Daha önce yapılan ön seçimlerde sıralamaya girenler çift sıralar yerleştirilecek. Tek sıralar ise örgütten gelen listeye göre yapılacak. Ancak MYK değişiklik de yapabilecek.
 
SARIGÜL LİSTE YAPACAK TARTIŞMASI
 
İstanbul'daki belediye meclis üyelikleri listesinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün etkin olacağı da CHP örgütünde konuşulmaya başlandı. Genel merkeze gelen ve buna tepki gösteren çok sayıda partiliyi parti yöneticileri sakinleştirdi. İstanbul'da da İl Yönetimi Genel Merkez'e dilekçe yazarak, "CHP Genel Merkezi, belediye meclis üyeliklerinin dengeli bir şekilde yazılması için müdahale etsin' çağrısı yaptı. Parti yönetimi ise listenin örgüt ve adaylarla ortak yapılacağını listenin "CHP'nin listesi olacağı Sarıgül'ün listesi olmayacağı" mesajını partililere verdikleri ifade edildi. Listelerin yarın ve pazartesi günü netleşmesi ve salı günü YSK'ya verilmesi bekleniyor.
 
Öte yandan Doğu ve güneydoğu'nun bazı ilçelerinde aday bulamayan CHP, bu ilçelerde kadın ve genç adaylarla seçime girmeye de hazırlanıyor.
 
KADIKÖY SIKINTISI
 
CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yetkisine bırakılan Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday belirleme sıkıntısı da devam ediyor. CHP kulislerinde bu ilçe için Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in düşünüldüğü konuşuldu ancak Tekin'in net bir tavırla bu ilçeyi istemediğini iletmesi üzerine CHP liderinin İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu'nu bu ilçeye düşündüğü ifade edildi. Bu ilçede etkin isim Gürsel Tekin ve Kadıköy ilçe örgütünün de Aykut Nuhoğlu ismini istediği kaydediliyor.
 
MYK BUGÜN TOPLANACAK
 
CHP MYK bugün saat 13:00'te toplanarak aday belirlenmeyen il ve ilçeleri görüşecek. Kadıköy ve Çekmeköy adaylarının da bugün MYK'da ele alınması ve belirlenmesi bekleniyor. İzmir'de bazı ilçelerde aday değişim talebi olduğu ifade ediliyor. Ancak bu taleplere uyulup uyulmayacağı da bugün MYK'da belli olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset