CHP’de şok istifalar !

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Mehmet Salih Karasalihoğlu ve 20 parti üyesi görevlerinden istifa etti.CHP Kastamonu İl Teşkilatı yönetiminde bulunan 21 parti üyesinden 20’si istifa etti. İstifa eden 20 parti üyesi adına açıklamalarda b

CHP’de şok istifalar !

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Mehmet Salih Karasalihoğlu ve 20 parti üyesi görevlerinden istifa etti.

CHP Kastamonu İl Teşkilatı yönetiminde bulunan 21 parti üyesinden 20’si istifa etti. İstifa eden 20 parti üyesi adına açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Salih Karasalioğlu, “CHP Kastamonu il yönetimi olarak 47 aydır özveri ile görev yaptık. Bu görevimizi ifa ederken şeffaf ve saygı kuralları içerisinde bulunduk. Göreve geldiğimizde bir yıldır kapısı açılmayan partimizin binasında esaslı onarım yaptırarak, tüm partililerimizin hizmetine açtık.

Partimize bir adet otomobil alınmasını sağladık. Kiraların düzgün ödenmesini sağladık, seçimlerde ve diğer zamanlarda siyasetin yönlendirdiği tüm etkinliklerin içinde bulunduk. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde genel merkezin talimatı doğrultusunda 18 ilçede seçimlere katıldık. Seçimlerde aday belirlemede inisiyatifi tamamen ilçe örgütlerimizin yapmasını istedik.

Ancak seçim sürecinde genel merkezden gereken maddi desteği alamadığımız için imkanlara göre dağıtım yapıldığından, ilçe örgütlerimiz ile aramızda istenmeyen gerginlikler oluşmuştur. 10 Ağustos tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde ise hiçbir destek alınamamıştır. Seçim sonuçlarından sonra muhalif kişilerin bazı ilçe başkanlarını yanlarına alarak genel merkeze gidip bizleri haksız bir şekilde yaptıkları şikayetleri genel merkezdeki yöneticilerimizin bu seslere kulak vererek yönetimimizi sır şekilde pasifize ettikleri gözlenmiştir.

Son olarak parti disiplinine uymayan bir ilçe yöneticisinin yapmış olduğu eyleme uygun olarak İl Disiplin Kurulu tarafından ihraç cezası ile tecziye edildiği halde Yüksek Disiplin Kurulu bu cezayı kaldırarak, en hafif ceza ile bu kişiyi taltif etmiştir. Bu kararla seçimle göreve gelen 21 kişilik il yönetim kurulunun almış olduğu kararlar hiç sayılmıştır. Bu durumda yönetim kurulunun görevde kalmasının mümkün olmadığı görüşü ile 27.11.2014 tarihinde yapmış olduğumuz toplantı sonucunda 21 yönetim kurulu üyesinden bir üye dışında 20 üye istifa etmiştir. Yönetim kurulunda görev alan tüm arkadaşlar partimizin bundan sonraki her hizmetine hazırdırlar” dedi.

ATATÜRK VURGUSU

“Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve 91 yıllık geçmişi olan partimizde 47 ay yönetim görevi yürütmek bizler için gurur ve şereftir. Bu görevimizi layığı ile yaptığımıza inanıyoruz” diyen Karasalioğlu, “Bu kutsal görevi bırakırken emeği geçen tüm yönetici arkadaşlarımıza ve bize destek veren partililerimiz ve kamuoyuna sonsuz teşekkür ediyoruz. 4 yıllık süreçte devamlı olarak dedikodu ve polemik üreterek bizleri yıpratmaya çalışanlara da Hazreti Mevlana’nın ’Bizi bilenler bilir. Bilmeyenler kendisi gibi bilir’ anlamlı sözü ile cevap vermek istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler