CHP’de şok: Atatürk’lü eleştiriyle istifa !

CHP Akçakoca Belediyesi Meclis Üyesi Turgay Çakmak partisinden istifa etti. Çakmak, "Atatürk ilkeleri doğrultusunda hareket eden bir örgüt yapısı oluşuncaya kadar Akçakoca CHP üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum" dedi. Turgay Çakmak, Noter kanalı ile gönde

CHP’de şok: Atatürk’lü eleştiriyle istifa !

CHP Akçakoca Belediyesi Meclis Üyesi Turgay Çakmak partisinden istifa etti. Çakmak, "Atatürk ilkeleri doğrultusunda hareket eden bir örgüt yapısı oluşuncaya kadar Akçakoca CHP üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum" dedi.

Turgay Çakmak, Noter kanalı ile gönderdiği istifa dilekçesinde, "1970 yılından bugüne CHP içinde, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu ulu önder Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda hareket etmeye çalıştım. Uzun yıllar sonra, parti üyelerimizin taktirleri sonucu Belediye meclis üyeliğimi ikinci dönemdir sürdürmekteyim. 30 Kasım 2015 tarihinde CHP Akçakoca ilçe başkanlığı seçimi yaşadık. Bu seçim sonucunda etnik tutumlar günden şovenistce yaklaşımlar içinde bulunan guruplar ile alenen yerel seçimlerde başka bir partiye çalışarak partisine ihanet etmiş grupların, CHP ilçe yönetimine gelmesinden dolayı parti ilkeleri doğrultusunda hareket eden, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayan, Atatürk ilkeleri doğrultusunda hareket eden ve tüm halkı kucaklayan bir örgüt yapısı oluşuncaya kadar Akçakoca CHP üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum. Bundan sonra, Akçakoca Belediyesindeki görevimi seçimle gelmiş olmamın şahsıma yüklediği sorumluluk gereği vatandaşın menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarak kararlılıkla bağımsız olarak sürdüreceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset