CHP’de ‘ön seçim şartı’ tartışması…

Haber61/Haber ServisiCHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin 'Geleceği Birlikte Kuruyoruz' toplantıları çerçevesinde, Adana’da düzenlenen 7. bölge toplantısına katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada konuşma yapacağı sırada bir partili ön seçim isteğini dile

CHP’de ‘ön seçim şartı’ tartışması…

Haber61/Haber Servisi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin 'Geleceği Birlikte Kuruyoruz' toplantıları çerçevesinde, Adana’da düzenlenen 7. bölge toplantısına katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada konuşma yapacağı sırada bir partili ön seçim isteğini dile getirdi. Bunun üzerine sinirlenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunu buraya getiren arkadaş CHP’li değil, AKP militanı herhalde. Kimse şunu unutmasın, kimseye bu partide kişisel şov yaptırmayacağız. Herkes bilsin. Ön seçime de geleceğim ve konuşacağız. Bu partiye demokrasiyi getiren kişiyim. Genel başkan seçimi dahil, yüzde 33 cinsiyet kotası dahil, yüzde 10 gençlik kotası dahil, hiçbir partide olmayan demokrasi kültürünü bu partiye getirdik daha da getireceğiz” diye konuşmuştu.


Trabzon’da gözler CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’ya çevrildi. Çünkü Kaya da, “Partide ön seçim olursa Milletvekili adayı olurum” şartını ortaya koymuş ve tartışma konusu olmuştu. Kaya CHP lideri’nin çıkışını değerlendirdi. Kaya’ya göre bu çıkışı ‘basının önünde bunun dillendirilmesine sinirlendi’ olarak değerlendirdi. Kaya, Kılıçdaroğlu’nun da ön seçim şartını istediğini belirterek, “ Bizi dinlemiyor musunuz? Basının önünde istiyorsunuz demek istedi. Parti disipliniyle ilgili bir çıkıştı bu… Ön seçim isteyenlere karşı bir tepki değildi. Kemal beyde bunu sıklıkla tekrarlıyor zaten… O’nu söylüyor. Sanki onu söylemiyormuş gibi basının önünde getiriyorsunuz demek istiyor. Basın önünde olmasına bu tepkisi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset