CHP’de o isim istifa etti !

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Murat Özçelik, CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini belirterek parti meclisindeki görevine devam edeceğini açıkladı.Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkan Yardım

CHP’de o isim istifa etti !

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Murat Özçelik, CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini belirterek parti meclisindeki görevine devam edeceğini açıkladı.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa etme kararı ile ilgili son günlerde bazı mihraklarca yayılmaya çalışılan spekülasyonlara son vermek istediğini belirten Murat Özçelik, kırgın olduğunu açıkladı. "Şahsıma ve aileme yönelik haksız iftiralara rağmen sadece memleketin hayrı için ne yapabiliriz diye çalıştım. Bazı değişimlere ve dönüşüme katkıda bulunduğuma inanıyorum" ifadelerini kullanan Murat Özçelik, istifa etmesine yönelik gösterilen sebeplerin bir çoğunun gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. Özçelik, "Bu partiye Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti ile geldim. Ben ülkeme 30 yıla yakın hizmet etmiş diplomat olarak hizmet ettim. Israrla davet edilmememin sebebi, partimizin dış politikası ve daha önce Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı olarak görev yapmam nedeniyle Kürt meselesinin çözümü konusunda bilgi ve tecrübemi bu parti çatışı altında paylaşmam ve CHP olarak bu konularda bir fark yaratılmasını sağlamam içindi. CHP'nin temsil ettiği köklü değerlere gönülden inandığım için Türkiye'nin ilkeler ve doğrular çerçevesinde çalışan bir CHP'ye ihtiyacı olduğunun farkında olduğum için ve CHP'nin kronik bir muhalefet partisi olmaktan çıkıp iktidar partisi olarak artık Türkiye'yi yönetmesi gerektiğine inandığım için bu partiye katıldım ve genel başkan yardımcılığını kabul ettim" dedi.

"CHP LİSTESİNDEN İSMİ SİLİNEN ADAM OLARAK GÖSTERİLMEMDEN DOLAYI ELBETTE KIRGINIM"

Görev yaptığı süre içinde bazı değişim ve dönüşümlere katkı yaptığına inandığını belirten ve kendisi ile ilgili HDP'ye oy verdiği yönünde bir yalanın ortaya atıldığını kaydeden Özçelik, "Bütün bu çabalarıma, CHP Genel Başkan Yardımcısı olmama rağmen HDP'ye oy verdiğim yalanını örgütlü olarak yaydılar. Siyasette elbette tartışma olur, ancak böyle olayları medyada benim istifama, listeye alınmamama sebep göstermek hakikati yansıtmıyor. Buda benim aleyhimde yürütülen karalama kampanyasının unsuruydu. 1 Kasım seçim listesine alınmamamın arkasında ne var diye bakacak olursak, dış politika ve Kürt sorunun barışçıl bir zemin içinde çözümü konusunda benim önemsediğim ve ortaya koyduğum yol haritasının bazı kesimlerde ciddi rahatsızlık oluşturduğunu görmezsek hatalı tahlil yapmış oluruz. Değişim sancılı olur ama eğer bir gün ki, dilerim olacaktır, CHP iktidar olacaksa değişimden başka şansı yoktur. Bugün mevcut durum, CHP listesinden ismi silinen adam olarak gösterilmemden dolayı elbette kırgınım. Ben 7 Haziran seçimleri öncesinde kendi rızamla PM'de benim yerimin gençlere ve kadın kollarından birisini teklif etmiş bir insanım. Türkiye çok büyük bir memleket, partilerden büyük bir memleket. Siyaset sadece genel başkan yardımcılığı veya milletvekilliği ile yapılmaz. Bunun çeşitli platformları vardır. Ben her ne kadar genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ediyorsam da PM'deki görevime devam edeceğim" diye konuştu.

"BENDEN KURTULMAYA ÇALIŞANLAR VARSA O KADAR KOLAY PES ETTİĞİMİ ZANNETMESİNLER"

CHP'nin 1 Kasım seçimlerinde daha başarılı olmasını temenni ettiğini kaydeden Özçelik, "Türkiye daha etkili ve cesur bir CHP'yi hak ediyor. Ben Sayın Genel Başkanın ve partimin bundan sonraki seçim sürecinde çok daha kararlı, ciddi ve etkin adımlar atmasını diliyorum. Partimin bu seçimlerde çok daha fazla olmasını temenni ediyorum. Ben bundan sonra bu memleket içinde barış için, eşit koşullarda vatandaşlığımız için ve Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün sağlanması için her şekilde çalışmaya gayret edeceğim. Benden kurtulmaya çalışanlar varsa o kadar kolay pes ettiğimi zannetmesinler" ifadelerini kullandı.

Özçelik, toplantı salonundan çıktıktan sonra aday olduğunu fakat aday gösterilmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset