CHP'de kurultay sesleri yükseliyor!

Mahalli seçimlerde sağ açılıma ve paralel desteğine rağmen istediği başarıyı elde edemeyen CHP'de parti içi muhalefet seslerini yükseltmeye başladı. Hafta sonu ulusalcı kanattan Nur Serter ve Birgül Ayman Güler, seçim sonuçları sebebiyle kendi partilerini

CHP'de kurultay sesleri yükseliyor!
Mahalli seçimlerde sağ açılıma ve paralel desteğine rağmen istediği başarıyı elde edemeyen CHP'de parti içi muhalefet seslerini yükseltmeye başladı. Hafta sonu ulusalcı kanattan Nur Serter ve Birgül Ayman Güler, seçim sonuçları sebebiyle kendi partilerini yerden yere vurmuştu. Dün bir tepki de 2010 yılında kaset komplosu sonrası koltuğunu Kemal Kılıçdaroğlu'na kaptıran eski genel başkan Deniz Baykal'dan geldi.
 
Antalya'da temaslarda bulunan Baykal, seçimleri kastederek, şunları söyledi: “Yanlış yaptığımız açık. Şimdi söylüyor değiliz, uyardık. Buna rağmen göz göre göre çılgınca hatalar yapıldı. Bundan gerekli sonuçları çıkarıp  doğru mekanizmaları kurarak yeniden ayağa kalkmak lazım. Bunu yapacak birikim, kadro, her şey var. Tazelenmeye yeniden ihtiyaç var. Hangi yöntemle, nasıl olur bilmiyorum ama herkesin bunu yapması lazım. Özellikle genel merkezin... Genel seçim yakın. Çok fazla zaman yok. Şimdiden halletmek gerek. O bahane, bu bahane deyip görevi savsaklamamak lazım. Boş lafa doyduk, kimse ciddi bir tabloyu boş lafla izah etmesin.” Baykal, kendisinin cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin ise, “Kişisel talepler, heveslerle çözülecek bir konu değildir. Aday konusunda muhalefet arasında uzlaşma yakalanmalı” yorumunu yaptı. 
El Cezire Türk'e konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, sert eleştirilerde bulundu. İnce, “30 Mart seçim sonuçları, başarısızlıktır.
 
Pek çok yerde doğru aday gösterilmedi” dedi. İnce, Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruya ise, “Transfer aday anlayışı hastalıklı. Bu seçim sürecinde de aynı hastalığı göstermememiz gerek. 1-0 yenik başlıyorsun. 'Benim içimde böyle bir adam yok, yetiştiremedim' diyorsun. Ümit Boyner ismi ortaya atılıyor. CHP ile ne alakası var? AKP kendi içinden isimleri tartışıyor. Niye? Kendine güveniyor. Bence Deniz Baykal iyi bir isim” cevabını verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha önce kurultay çağrılarına, “Şartlar oluşursa elbette yaparız. Niye korkalım?” demişti.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Baykal'ın sözlerine CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sonrası karşılık verdi. Koç, “Bunlar parti içerisindeki kurullarımızda görüşülür. Tespitleri yapanlar, önceki statüleri ne olursa olsun bu eleştirileri yapma hakkına sahipler. Özeleştiri kıymetli bir müessesedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler