CHP'de büyük şok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki grup toplantısının ardından kürsüden indiği sırada yardım isteyip istifa ettiğini açıklayan CHP'nin Samsun Asarcık İlçe Başkanı Bülent Baskın, "Dün bana bir haksızlık yapıldı. Provokatör gibi imaj verildi

CHP'de büyük şok!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki grup toplantısının ardından kürsüden indiği sırada yardım isteyip istifa ettiğini açıklayan CHP'nin Samsun Asarcık İlçe Başkanı Bülent Baskın, "Dün bana bir haksızlık yapıldı. Provokatör gibi imaj verildi. Halbuki bu sözün bittiği yerin bir patlamanın ifadesiydi" dedi.
 
CHP Samsun Asarcık İlçe Başkanı olarak 3 yıldır görev yapan Bülent Baskın, dün TBMM'de partisinin grup toplantısı sonrasında yaşanan olayı anlattı. 30 Mart Seçimleri'nde Asarcık İlçesi'nde partisinden belediye başkan adayı olduğunu belirten Baskın, seçim çalışmaları için 87 bin TL, partinin ilçe binası masrafları içinde 20 bin TL harcadığını söyledi. Kendisine ait kamyonla nakliyat işi yaptığını dile getiren Baskın, "Seçim çalışmaları için kamyonumu sattım, banka kredisi kullandım. Çok sıkı bir seçim çalışması yaptım ancak seçimi kaybettim. Maddi sıkıntıya uğradım. 3 yıllık görev sürem içinde partimden sadece 7 bin 500 TL'lik maddi destek geldi. Ben ciddi bir maddi bunalım içine girdim. Seçim sonrasında genel merkeze gittim. Genel başkan yardımcılarımla, milletvekilleriyle, grup başkan vekilleriyle elimdeki raporlarla görüştüm. Yardım istedim. Bir tane duyarlı bir vekil çıkıp da ‘Yardımcı olalım. Bu kişi partimizin neferidir' diyen kimse olmadı. 3 defa grup toplantısına gittim. Bir önceki grup toplantısında taleplerimi yazdığım yazıyı bizzat genel başkanımın eline verdim. Kimseden ses soluk çıkmadı" diye konuştu.
 
Dün 13 yaşındaki oğlu ile Ankara'ya gidip partisinin TBMM'deki grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını dinlediğini söyleyen Baskın, "Sayın genel başkan konuşması bittikten sonra 'Ben evladımla birlikte yine geldim. Mağdurum lütfen yardımcı olur musunuz?' derken genel başkanım duraklamadan doğrudan gidiyordu. Ondan sonra yaşananlar medyaya yansıdı. Orada bir itiş kakış da oldu. Ben de o sıra 'Ben görevimden istifa ediyorum. Benimle 3 aydır ilgilenmiyorlar. Ben partimin neferiyim' dedim. O ara bir tane milletvekili bana 'Tayyip'ten kaç para aldın. Seni öldüreceğim' dedi. O milletvekiline sesleniyorum. Ben Tayyip'ten bir kuruş almadım. Satılık değilim. O milletvekili bizim gibi ilçe başkanlarının ezilenlerin sayesinde milletvekili oldu. Maaş alıp klimalı odalarda. Hakkımızı helal etmiyorum o milletvekiline. Benim çocuklarımın rızkını öyle milletvekilleri yedi" dedi.
 
Görevinden istifasıyla ilgili yazılı bildiri yapmadığını partiden istifa edip etmeyeceğine henüz karar vermediğini söyleyen Bülent Baskın, "Siyasette ahde vefa yok. Ahde vefa olmayan bir yalancı düzen. Ben CHP'nin 900'den fazla ilçe başkanından birisiyim. CHP inşallah hak eden emekçilerin yönetiminde olacak. Bunu hayal ediyorum ve bekliyorum. Ayrıca dün bana bir haksızlık yapıldı. Provokatör gibi imaj verildi. Halbuki bu sözün bittiği yerin bir patlamanın ifadesiydi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler