CHP'de adaylık tarifesi belli oldu

CHP’de yerel seçimlerde aday adaylığı için başvuracaklardan alınacak ücretler belli oldu. Büyükşehir belediye başkanlığı için aday olmayı düşünenlerden 9 bin TL alacak olan CHP, kadın, genç ve engellilerden ise ücret talep etmeyecek.BAŞVURULAR BAŞLADIYere

CHP'de adaylık tarifesi belli oldu

CHP’de yerel seçimlerde aday adaylığı için başvuracaklardan alınacak ücretler belli oldu. Büyükşehir belediye başkanlığı için aday olmayı düşünenlerden 9 bin TL alacak olan CHP, kadın, genç ve engellilerden ise ücret talep etmeyecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI
Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP’de, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil imzasıyla teşkilatlara yerel seçim adaylığı başvurularına ilişkin genelge gönderildi. Genelgede, yerel seçimlerde CHP’de aday adayı olmak isteyenlerin, 8 Temmuz 2013 tarihinden başlayarak 31 Temmuz 2013 günü saat 17.00’ye kadar başvuruda bulunmaları istendi. Başvuruda bulunacakların partiye teslim edecekleri belgelerin tek tek sıralandığı genelgede, adaylık başvuru ücretleri de açıklandı.

BÜYÜKŞEHİR 9 BİN LİRA
Buna göre, CHP’de büyükşehir belediye başkanlığı için 9 bin, nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 5 bin, nüfusu 50-100 bin olan il ve ilçe başkanlığı için 3 bin 500 TL, nüfusu 15-50 bin olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 2 bin 500 TL, nüfusu 15 binin altında olan ilçe ve belde belediye başkanlığı için 1000 TL, nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 2 bin TL başvuru ücreti alınması kararlaştırıldı. Genelgede aday adaylığı başvurusu yapacak kadın, genç ve engellilerden ücret alınmayacağı belirtildi. Bu kişilerden sadece 250 TL dosya ücreti istenecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler