CHP'de açılım istifası

 CHP Şanlıurfa Karaköprü İlçe Başkanı Kenan Karataş, CHP'nin Barış sürecinde takındığı tavrı nedeniyle Karaköprü İlçe Başkanlığı'ndan istifa etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Karaköprü İlçe Başkanı Kenan Karataş, CHP'nin Barış sürecinde takınd

CHP'de açılım istifası

 

CHP Şanlıurfa Karaköprü İlçe Başkanı Kenan Karataş, CHP'nin Barış sürecinde takındığı tavrı nedeniyle Karaköprü İlçe Başkanlığı'ndan istifa etti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Karaköprü İlçe Başkanı Kenan Karataş, CHP'nin Barış sürecinde takındığı tavrı nedeniyle Karaköprü İlçe Başkanlığı'ndan istifa etti.
 
Karataş, CHP Karaköprü İlçe Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin en es eski ve en köklü partisi konumunda olduğunu belirterek, Atatürk'ün, kucaklayıcı politikasıyla geniş kitlelere hitap eden CHP'nin, bugünkü yönetim anlayışıyla Ulu Önderin, özgürlükçü, demokrat, devrimci ve halkçı anlayışından sapma göstermeye başladığını söyledi.
 
Karataş, makam değil barış istediğini ifade ederek, "Bilinmelidir ki bugünkü bu açıklamalarım CHP'nin Genel Politikasına değil, politikaya şekil veren ekibin son dönemlerde yaşananlara karşı yetersiz kalmasından dolayıdır. Ayrıca zor şartlar altında yürütmeye çalıştığımız görevimiz, maddi ve manevi ilgisizlik sebebiylede yürütülmesi imkansız bir görev durumuna gelmiştir.
 
Bu nedenlerle, Doğu'da yaşayan ve CHP'de Başkanlık yapan devrimci bir siyasetçi olarak, bu şartlarda görevimi layıkıyla yerine getiremeyeceğim kanaatine vardığımdan, CHP Karaköprü İlçe Başkanlık görevimden ayrılma kararı almış bulunmaktayım" dedi.
 
Karataş, şu anda herhangi başka bir partiye de geçme gibi bir düşüncesinin de olmadığını da dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset