CHP'de 8 açılış

Almanya, İsviçre, Hollanda, Fransa, İngiltere, Avusturya, Belçika, Danimarka ve Rusya’da da temsilcilikler açmaya karar veren CHP, okyanus ötesine de Kanada ve ABD’deki temsilcilikleriyle açılacak.CHP’nin, “CHP Birlik” adını verdiği yurtdışı temsilcilikle

CHP'de 8 açılış

Almanya, İsviçre, Hollanda, Fransa, İngiltere, Avusturya, Belçika, Danimarka ve Rusya’da da temsilcilikler açmaya karar veren CHP, okyanus ötesine de Kanada ve ABD’deki temsilcilikleriyle açılacak.

CHP’nin, “CHP Birlik” adını verdiği yurtdışı temsilciliklerinin ilk grubu 3 Şubat’ta Almanya’da açılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Berlin, Münih, Hamburg, Frankfurt, Mannheim, Düsseldorf, Bremen ve Nürnberg’deki 8 CHP Birliği’ni eşzamanlı olarak telekonferans yöntemiyle açması planlanıyor.

CHP’nin yurtdışı örgütlenme çalışmalarını tamamlamasının ardından 19 Mayıs 2013’te Almanya’da Kılıçdaroğlu ile Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel’in de katılacağı 30 bin kişilik büyük bir etkinlik düzenlenecek. Almanya’nın ardından sıra diğer Avrupa ülkeleri ve ABD ile Kanada’ya gelecek.

CHP’nin yurtdışı örgütlenmesinin koordinatörlüğünü üstlenen Ali Kılıç, Avrupa’da özellikle sosyal demokrat partilerle zaten sıcak ilişkiler içinde olduklarını belirterek “CHP Birlikleri, partimizin uluslararası arenaya çıkışını sağlayacak. Hem yurtdışında siyaset yapan yurttaşlarımızla temasa geçmemizi sağlayacak hem de yurtdışında aktif ve etkili olan siyasetçilerle ilişkilerimizin geliştirilmesine yardımcı olacak. Genel başkanımız nasıl yurtiçinde ayak basmadık belde, ilçe, il bırakmıyorsa biz de yurtdışında örgütlenme potansiyelimiz olan her yerde örgütleneceğiz” dedi.

PORTEKİZ YOLCUSU

CHP Lideri Kılıçdaroğlu şubat ayının ilk haftası Portekiz’de yapılacak Sosyalist Enternasyonal Başkanlık Divanı toplantısına katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset