CHP'de 31 yıllık rekor kırıldı

CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, 1980 yılından bu yana İstanbul'da milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunanların sayısının bu yıl rekor seviyeye ulaştığını belirtti.İl Başkanı Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 12 Haziran'da çok

CHP'de 31 yıllık rekor kırıldı

CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, 1980 yılından bu yana İstanbul'da milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunanların sayısının bu yıl rekor seviyeye ulaştığını belirtti.

İl Başkanı Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 12 Haziran'da çok kritik bir seçim yapılacağını belirterek, bu seçimin bir sonraki parlamento dönemini belirlemenin yanı sıra en kritik değerleri oylayacak konumda olduğunu ifade etti.

Bu süreçte herkese büyük görevler düştüğünü, bütünleşmeye en çok ihtiyaç duyulan bir dönem olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"1980 yılından bu yana İstanbul'da milletvekili aday adaylığı için başvuran kişi sayısı bu yıl rekor seviyeye ulaştı. CHP Genel Merkezi'ne yapılan başvuru sayısı 4 binin, İstanbul'da ise 700'ün üzerinde. Bu, partimize olan ilginin oldukça fazla olduğunu gösteriyor. Basını ve anketleri takip ettiğimizde de CHP'nin bu seçim döneminde verdiği vaatlerin geniş halk kitleleri tarafından sevgiyle karşılandığını, muhabbetle kucaklandığını görüyoruz."

Şahin, milletvekili aday adaylarına şöyle seslendi:

"Yalnızca ortaya koyduğunuz milletvekilliği hedefine motivasyonunuzu harcamayın. Birçok eksiğimiz var. Bunları tamamlamak için tüm aday adaylarımızın ilgisini ve sevgisini bekliyoruz. Unutmayalım, halkın beklentisine cevap verecek en büyük potansiyel, en büyük varlık insan kaynağımızdır. Sizler bu insan kaynağının mevcudiyetini bu salonda bulunmakla gösteriyorsunuz. Sizin sayenizde herkes rahat bir nefes alacak, herkesin özel hayatı kendisine ait olacak, gazeteciler diledikleri kitabı özgürce yazacak. Unutmayın CHP'yi 13 Haziran'da tek başına iktidar yapacağız. Tek başına iktidarda YÖK'ü kaldıracağız, gençlerimiz üniversiteye şifreyle değil, bilgiyle, bilimle girecek. Milyonlarca insanın, anne babanın, gencin alın teri, çabası, emeği şifrelenmeyecek, çalınmayacak. CHP'ye yüreğini ve emeğini hiçbir karışılık beklemeden veren sizler, burada halkın iktidarına giden büyük yürüyüşü başlatıyorsunuz. Yolunuz açık olsun."

SEÇİM STARTINI VERDİK
Açılış konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, bir soru üzerine, "İstanbul'un 39 ilçe başkanı, 20 il başkan yardımcısı burada. Tüm aday adaylarıyla bire bir görüşüyorlar. Aday adaylarımızın önemli bir bölümü zaten örgütle temas halinde. İl Başkanlığı olarak, bu toplantıyla seçim startını vermek istedik. Tüm dosta düşmana CHP'nin seçime ne kadar hazır olduğunu, ne kadar istekli olduğunu, moral ve motivasyonun ne düzeyde olduğunu göstermek istedik" dedi.

Şahin, yarın da Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde 3 seçim bölgesinden partili 3 bin kadına "Aile Sigortası" projesiyle ilgili eğitim vereceklerini, gelecek hafta bu sayıyı 6 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Şahin, eğitim alan 6 bin kadının kentin mahalle ve sokaklarını gezerek Aile Sigortası Projesi'ni anlatacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset