"CHP ve MHP ile 3 konuda mutabık kaldık"

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile yeni Anayasa konusunda görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve MHP ile 3 konuda mutabık kaldıklarını belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarını

"CHP ve MHP ile 3 konuda mutabık kaldık"

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile yeni Anayasa konusunda görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve MHP ile 3 konuda mutabık kaldıklarını belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Davutoğlu, "3 ay için vaatlerimizin yüzde 30'unu gerçekleştirdik. Hız kesmeden reformlarımızı yerine getiriyoruz. En önceliklisi yeni bir anayasa vadimizdir. Bu fikir bu seçim sonrasında ortaya çıkmış bir fikir değildir. 12 Eylül'den sonra tüm sivil kadrolar bu anayasasın değiştirilmesini istedi. Bir çok maddelerin üçte ikisinde değişiklik yapıldı. Bütün partiler sivil anayasa vaadinde bulundu. Biz bir söz verdik mi bu kağıtta kalsın diye vermeyiz. Anayasa bir mutabakatla çıkarılması gereken bir metindir. Yeterli sayımız olmuş olsa dahi mutabakat gayreti içinde olurduk. Bu metin herkesin içine sinmesi gereken bir metin. Seçim sonrası muhalefetle görüşme gelenek olmalı. Üç siyasi parti 3 konuda anlaştı. 12 Eylül anayasasını kaldırmak için birlikte çalışma. Meclis'in daha etkin aynı zamanda denetime açık şekilde iç tüzük reformların yapılması. Vize muafiyeti başta olmak üzere AB reformlarında işbirliği yapma konusunda anlaştık. CHP ve MHP liderleri ile medeni görüşmeler yaptık. İki siyasi liderlerle mutabık kaldığımız konuları kendisine ilettim. Anayasa ve içtüzük süreci Meclis içinde yürütülmeli. Sayın Meclis Başkanımız hangi yöntemle nasıl yapacağı bu konuda oluşan mutabakat için gerekli adımları atacak ve değerlendirecektir. Meclis mekanizmaları çalışmalı, Sayın Meclis Başkanı bu konuda devreye girmeli.Etrafımızda bir ateş çemberi var. Türkiye'nin en büyük gücü demokrasidir. Teröre karşı omuz omuza duralım" dedi.

Davutoğlu ayrıca Uzlaşma Komisyonu'nun işleyişinde değişiklik olmayacağını da dile getirdi.

HDP ile yaşanan gerileme değinen Davutoğlu, "Yaptıkları sorumsuz açıklamalardan kendileri de memnun değildiler. Meclis Başkanının yapacağı çağrıya hayır derlerse aynı ciddiyetsiz samimiyetsiz ortamı savunmuş olurlar. Atacakları her adımın bir bedeli olur: Kamu düzenin korunması konusunda kararlıyız. Meclis terörü şiddete yol vermez" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset