CHP Trabzon'dan istifa açıklaması

Bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı görevinden istifa eden Güzide Uzun, CHP Trabzon İl Bakanlığı yönetimi ve 17 milletvekili aday adayının istifasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.“İtirazımız kontenjanın kendisidir

CHP Trabzon'dan istifa açıklaması

Bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı görevinden istifa eden Güzide Uzun, CHP Trabzon İl Bakanlığı yönetimi ve 17 milletvekili aday adayının istifasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

“İtirazımız kontenjanın kendisidir, kontenjan adayının adı hiçbir şekilde önemli değildir” diyen Uzun, “Bilindiği gibi 17 Mart 2015 Salı günü tarihinde üyelerimizin uzun süredir beklediği koşulsuz önseçim yönteminin uygulanmaması nedeniyle ilçe yönetimleri ve il yönetimi olarak istifa ettik. Yine bu süreç de kamuoyuna açıkladığımız 17 milletvekili aday adayı da aynı nedenden adaylıktan çekilmişlerdir. Çeşitli basın organlarında farklı açıklamalar ve maksatlı yayınlar Trabzon Kamu oyununun kafasını karıştırmaması adına aşağıdaki hususlarda yeniden açıklama yapma gereğini doğurmuştur. Milletvekili aday belirleme yöntemi olarak koşulsuz önseçim Trabzon Cumhuriyet Halk Partisinde uzun süredir beklediği ve çeşitli nedenlerle örgütümüzü ziyaret eden Genel Merkez Yetkililerinin dile getirdiği bir yöntemdir. Ön seçim gibi demokratik bir aday belirleme yöntemi Cumhuriyet Halk Partisi gibi Sosyal Demokrat bir partide Genel Başkanımızın da defalarca söylediği gibi bizi diğer partilerden ayıran en önemli özelliklerden biridir” dedi.

Partilerinin kurumsal kimliğinin her şeyin üzerinde olduğunu kaydeden Uzun, “Bu doğrultuda 12 Mart 2015 Perşembe günü 18 Milletvekili aday adayının katılımıyla aday tanıtım törenimiz Trabzon Halkına açık görkemli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bir siyasi partinin İl Başkanı’nın Genel Merkezin bilgi ve onayı olmadan böyle bir toplantı tertiplemesinin mümkün olmadığı açıktır. Bu süreçte şuan ilimizin mevcut Milletvekili hariç aday adaylarımızın tamamı kendilerini üyelerin vicdanlarına emanet ederek Milletvekili aday sıralamasını üyelerin yapmasını istemişlerdir. Bizi seçim yoluyla yönetime getiren örgütlerimizin, aday adaylarımızın ve üyelerimizin talebini Genel Merkeze iletmek İl Başkanı ve İl Yönetiminin asli görevidir. Tüm bu çabalarımızın bir kısım çevre tarafında maksatlı olarak partiyi zaafa düşürmek gibi yansıtılması iyi niyetli değildir. Bilinmelidir ki partimizin kurumsal kimliği bizce her şeyin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

Dertlerinin demokrasi olduğunu belirten Uzun, “Cumhuriyeti kuran, devrimleri yapan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten bugüne çok büyük demokrasi sınavlarından geçen ulu çınar Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı Değerli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aslında hepimize verdiği mesaj açık ve nettir. Genel Başkanımız ön seçime girmektedir. Bu onurlu tavrının diğer siyasilere ve üyelerinin vizesi olmaksızın TBMM’ye gitmek isteyenlere örnek olmasını dileriz. Kesinlikle hiçbir isimle özellikle de partimize hizmetleri bulunan arkadaşlarımızla kişisel hiçbir problemimiz yoktur. Derdimiz Demokrasidir, örgüttür, çok sesliliktir, bizi biz yapan emanetlere saygıdır. İtirazımız kontenjanın kendisidir, kontenjan adayının adı hiçbir şekilde önemli değildir. Yönetimimiz bu süreçte 1 defa bile yazılı basın açıklaması yapma gereği hissetmemiştir. Ancak süreç hem demokratik duruşumuzun maksatlı kullanımı hem de parti yönetimimizle bizi karşı karşıya getirmek isteyen çevrelerin çirkin iddialarına cevap verme adına mecburiyet doğurmuştur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset