CHP, TBMM'ye Cemevi istedi

Ankara'da CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün yaptığı 'istek' konuşuluyor. CHP'li vekil Meclis'e CEMEVİ açılması için dilekçeyle Meclis Başkanlığı'na başvurdu.  TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi de olan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Me

CHP, TBMM'ye Cemevi istedi

Ankara'da CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün yaptığı 'istek' konuşuluyor. CHP'li vekil Meclis'e CEMEVİ açılması için dilekçeyle Meclis Başkanlığı'na başvurdu. 

 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi de olan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Meclis'te Cemevi açılması için başvuru yaptı. Başvuru dilekçesinde, Meclis'te 550 milletvekili, binlerce danışman, sekreter ve çeşitli statülerde çalışan personelin görev yaptığını kaydetti.

 

Başta milletvekilleri olmak üzere tüm insanların inanç hakkı ve özgürlüğünün sağlanması açısından Alevi inancına sahip kişilerin ibadetini yapabilmesi için cemevine ihtiyaç olduğunu ifade eden Aygün, ''Meclis bünyesinde öncelikle yer tesisi ve ardından da cemevinin hizmete açılması için gerekli işlemlerin başlatılmasını arz ederim'' dedi.

 

MECLİS'E CEMEVİ OLUR MU? 

Hüseyin Aygün'ün cemevi isteğine TBMM Başkanlığı'nın nasıl yanıt vereceği merak konusu oldu. 

 

Din ve ibadet özgürlüğü bağlamında CHP'li vekilin başvurusu değerlendirmeye alınacak olursa cemevi açılmasının önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

 

MECLİS'TE 2 TANE MESCİT VAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilleri namazlarını kılabilsinler diye 2 adet mescit bulunuyor. Mecsitlerden biri kadınlara biri erkeklere hizmet veriyor. Kadınlara yönelik mescit AK Parti iktidara geldikten sonra açılmıştı. 

 

CHP kulisinin altındaki tuvaletlerin yanında açılan "kadın mesciti" de o dönem tartışma çıkartmıştı. CHP'lilerden gelen itirazlara dönemin TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt, ‘eşitlik ilkesi gereği, Meclis’te kadın mescidinin de bulunması gerekiyordu’ yanıtını vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset