CHP, tamı tamına 61 kez...

Milletvekilleri, yeni yasama yılıyla birlikte Meclis çalışmalarına da hızlı başladı. Milletvekilleri, 1 ayda 61 basın toplantısı düzenledi. CHP, en fazla basın toplantısı yapan parti oldu. Milletvekilleri arasında en çok basın toplantısını ise MHP Grup Ba

CHP, tamı tamına 61 kez...

Milletvekilleri, yeni yasama yılıyla birlikte Meclis çalışmalarına da hızlı başladı. Milletvekilleri, 1 ayda 61 basın toplantısı düzenledi. CHP, en fazla basın toplantısı yapan parti oldu. Milletvekilleri arasında en çok basın toplantısını ise MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural düzenledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yenilenen basın toplantısını 3 Ekimde açmasıyla birlikte, milletvekilleri de salonu yoğun bir şekilde kullanmaya başladı.

Salonun açılışının yanı sıra bir kez de burada basın toplantısı düzenleyen Çiçek, Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Salonun açılışı olan 3 Ekimden-3 Kasıma kadar geçen 1 aylık sürede, en fazla basın toplantısı düzenleyen parti CHP oldu. CHP'li milletvekilleri, bu süre içinde 28 basın toplantısı yaptı.

CHP'den sonra en fazla basın toplantısı düzenleyen parti ise MHP oldu. MHP'li milletvekilleri 21 kez basın toplantısı düzenledi. En fazla toplantıyı 6 basın toplantısı ile Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptı.

BDP'liler ise bu süre içinde 10 toplantıyla basın karşısına çıktı. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da 5 basın toplantısıyla kürsüyü en çok kullanan milletvekilleri arasında yer aldı.

-Fenerli basın toplantısı-
Düzenlenen basın toplantıları arasında CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'inki dikkat çekti. Genç, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısına, yanında fener getirdi.

Basın toplantılarında bir ilk de yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in basın toplantısındaki konuşması, danışmanı Berrak Fırat tarafından işitme engelliler için işaret diline çevrildi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise basın toplantısına ise bazı tutuklu öğrencilerin anne ve babaları da katıldı.

Türkiye küçük Millet Meclisleri'nin (TkMM), İstanbul'daki toplantılarına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop da TkMM Sözcüsü Şanar Yurdatapan ile basın toplantısı düzenledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler