CHP Liderinden flaş iddia!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim turlarını sürdürüyor. Kamu-Sen ziyareti sırasında gazetelerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu Gezi olaylarının yıldönümüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Biz kendi insa

CHP Liderinden flaş iddia!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim turlarını sürdürüyor. Kamu-Sen ziyareti sırasında gazetelerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu Gezi olaylarının yıldönümüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Kılıçdaroğlu, "Biz kendi insanımıza karşı yüzünü gizleyip, elinde tüfekle gezen insanları istemiyoruz. Biz huzur istiyoruz. Hükümet yapıyor bu provokasyonları. Bu konuda hükümetin provokasyonlarına gelmeyin.
 
Bir yerde 5 kişi 500 kişi bir araya gelsinler suç değil ki. Şiddete başvururlarsa o ayrı. Şiddeti kabul etmeyiz. Ama onun dışında demokratik ülkelerde nasıl eylem yapıyorlarsa yapsınlar. Gezi eylemleri için bir araya geleceklerse gelsinler kıyamet kopmaz ki." dedi.
 
İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;
 
ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİYOR
301 kişi hayatını kaybetti. ‘Size yardım yapacağız’ diyorlar.  Yapacağınız yardımlar onların babalarını geri getirmez. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. 301 kişi öldü ama Soma faciasıyla ilgili hiçbir siyasi sorumlu ortaya çıkmadı. En acı günde kendi vatandaşını tokatlayan Başbakan olur mu? Özür dilemesi gerekiyor.
 
GEZİ EYLEMLERİNİN YILDÖNÜMÜ
Hükümetin insanları tahrik etmek için provokasyonlara başvuracağını yurttaşlarımın bilmesini isterim. En son taziyeye giden yurttaşımızın polis kurşunu ile öldüğünü dün öğrendik. Eli silahlı yüzü maskeli insanlardan kaçının bunlar provokasyon yapıyorlar. 
 
HÜKÜMET YAPIYOR
Biz kendi insanımıza karşı yüzünü gizleyip, elinde tüfekle gezen insanları istemiyoruz Biz huzur istiyoruz. Hükümet yapıyor bu provokasyonları. Bu konuda hükümetin provokasyonlarına gelmeyin. Hükümete çağrım şu. Gencecik çocuklarımızı TOMA’yla, biber gazlıyla dövmeyin. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onlar gösteri yapacaklarsa bırakın.  Bir yerde 5 kişi 500 kişi bir araya gelsinler suç değil ki.Şiddete başvururlarsa o ayrı. Şiddeti kabul etmeyiz. Ama onun dışında demokratik ülkelerde nasıl eylem yapıyorlarsa yapsınlar. Gezi eylemleri için bir araya geleceklerse gelsinler kıyamet kopmaz ki.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset