CHP lideri Kılıçdaroğlu Hopa'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mayıs'ta Artvin'in Hopa ilçesinde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, Lokumcu'nun mezarında dua okudu. Hopa ve Rize programı için dün gece uçakla Gürcistan'ı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Hopa'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mayıs'ta Artvin'in Hopa ilçesinde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, Lokumcu'nun mezarında dua okudu.

Hopa ve Rize programı için dün gece uçakla Gürcistan'ın Batum Havalimanı'na gelen ve geceyi Batum şehrinde bir otelde geçiren Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Sarp Sınır Kapısı'ndan geçerek Hopa ilçesi Kemalpaşa beldesine bağlı Dereiçi köyüne geldi. Hopa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs'ta düzenlediği miting öncesi çıkan olaylarda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu'na yöresel tatlılardan Laz böreği ikram

edildi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Lokumcu'nun mezarını ziyaret ederek dua etti. Ardından köyden ayrılan Kılıçdaroğlu'nu taşıyan minibüsün önü Kemalpaşa beldesinde bir grup partili tarafından kesildi. Israr üzerine araçtan inen ve ezilme tehlikesi geçiren Kılıçdaroğlu, tekrar aracına binerek belde merkezine geçti. Burada toplanan partililere bir sandalyenin üstüne çıkarak seslenen Kılıçdaroğlu, "12 Haziran'da demokratik Hopa'ya demokrasiyi yeniden getireceğiz" dedi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Hopa ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Kaymakam Abdullah Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyarette emniyet müdürünün olmadığını görünce, "Hayırdır niye gelmedi korktu mu?" dedi. Kaymakam Aktaş ise, "Yok kesinlikle. Buraya geleceğinizi bilmiyorduk. Öyle bir şey olmaz. Tabii şaka yapıyorsunuz" cevabını verdi.

Kaymakam Aktaş, "Başbakanımızın Hopa mitingi sırasında yaşanan olayları önleyemediğimiz için üzgünüz. Bu marjinal bir grup tarafından gerçekleştirilmiştir. Tüm Hopa halkına mal edilemez. Hopa suçsuzdur. Hopa'da hala devam eden bir gerginlik var. Sizin Hopa'ya gelişinizin bu gerginliği yumuşatacağını umut ediyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ise, "Biz zaten Hopa halkının kabahati olduğuna inanmıyoruz. Sonuçta burada bizim 2 belediye başkanımız Başbakanı burada karşıladılar, üzerlerine düşeni yaptılar. Hopa'da tatsız olaylar oldu. İnşallah Hopa bunları aşar. Tabii siz her gün halkla birliktesiniz, onlarla beraber sorunları paylaşıyorsunuz. Umarım Hopa yaralarını kısa sürede sarar ve yoluna devam eder" dedi.

Kaymakam Aktaş ile Kılıçdaroğlu, daha sonra basına kapalı olarak görüştüler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset