CHP Lideri Başbakan'la görüşecek mi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşme için randevu alacak mısınız?" sorusu üzerine, "Doğrusunu isterseniz onu şuan da hiç düşünmedim" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Baş

CHP Lideri Başbakan'la görüşecek mi?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşme için randevu alacak mısınız?" sorusu üzerine, "Doğrusunu isterseniz onu şuan da hiç düşünmedim" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar ve TZOB üyeleri ile bir araya geldi. Bir gazetecinin, "Konuşmanızda siyasi parti liderleri ile de görüşeceğinizi belirttiniz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşme için randevu alacak mısınız?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Doğrusunu isterseniz onu şuan da hiç düşünmedim" dedi.
 
“Büyükerşen’in yaptığı açıklama bir sitem miydi yoksa durum değerlendirmesi miydi?” sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Bizim yol haritamız belli. 5.5 milyon çiftçiyi dinlemeden, onların sözcülerini dinlemeden biz kendi başımıza oturup Cumhurbaşkanı adayını mı belirleyeceğiz. Doğru değil. Cumhurbaşkanı adayının toplumun tüm kesimini kucaklaması lazım. İsimler bazında bir tartışmanın bu aşamada doğru olmadığını düşünüyoruz. Önce biz Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişi nasıl bir kişi olmalıdır. Madem ki ülkeyi temsil edecek, madem ki vatanı temsil edecek. Örneğin şaibeli birisi Cumhurbaşkanı olsun mu, olmasın mı? Toplumun tüm kesimini kucaklayacak. O zaman toplumun belli bir kesimini ötekileştiren mi olsun, yoksa toplumun tüm kesimini kucaklayan mı olsun" yanıtını verdi.
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise, “Bu yıl 12’nci Cumhurbaşkanını seçiyoruz ve 12’nci Cumhurbaşkanımızı halkımız seçecek. Tarım sektörü gerek ülkemizde gerek dünyada önemli bir sektördür. Artık arz yetmiyor. Çinliler eskiden pirinç yerlerdi ama şimdi et tüketiyor, süt tüketiyor. Bu ot demektir. Bunun dışında yakıt tüketimi hızlı bir şekilde arttı. Bu da tarımsal üretimin açık vermesine sebep oluyor. Dünyadaki gıda fiyatları da hızla artmaya başladı. Gıda yaşamın kaynağıdır ve gıdayı erteleme şansımız yok. Böyle bir konjonktürde biz Türkiye’nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek bunu fırsata çevirmesini bekliyoruz. Bu sene üretimimize iyi başlamadık. Özellikle önce kuraklıkla başlayan tarım sektöründeki sıkıntı, arkasından don, dolu ve fırtına ile devam etti. Soma’da şehit olan insanlarımızın çoğu çiftçi ve çiftçi çocuklarıdır. Yani tarımdan kopmuşlar ve madenlerde çalışmaya başlamışlar. Türk çiftçisinin temsilcisi olarak seçilecek olan Cumhurbaşkanımızın başta tarım sektörü olmak üzere tüm sektörü ve bu sektörün paydaşlarını kucaklayacak nitelikte olmasını bekliyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanını seçecek ve bu Cumhurbaşkanımız milletimizin birliğini temsil edecek. Türkiye genç nüfusuyla başta tarım olmak üzere bütün sektörlerde potansiyeli olan bir ülke. 21’inci yüzyıl Türkiyesine ışık tutacak, önderlik edecek bilgiye, beceriye ve tecrübeye sahip olmasını bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset