CHP Köşk adayını belirledi!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de CHP'li 234 belediye başkanının katılımıyla yapılan 'Büyük Buluşma' toplantısında cumhurbaşkanlığı adayı konusunda konuştu."Cumhurbaşkanı adayı, CHP'nin adayı yok öyle bir şey" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz bir partin

CHP Köşk adayını belirledi!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de CHP'li 234 belediye başkanının katılımıyla yapılan 'Büyük Buluşma' toplantısında cumhurbaşkanlığı adayı konusunda konuştu.

"Cumhurbaşkanı adayı, CHP'nin adayı yok öyle bir şey" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz bir partinin cumhurbaşkanı adayını seçmeyeceğiz. Halkın cumhurbaşkanı adayını seçeceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, yarın (pazartesi) MHP Lideri Bahçeli ile görüşmesine ilişkin ise, "Bir öneriyle gideceğim" dedi. Kılıçdaroğlu Büyükerşen'in cumhurbaşkanı adayı olacağı beklentisine ilişkin ise, "Yarın bu konuda düşüncelerimiz daha net olarak ifade edilecektir" dedi.

"ZİYARETLERİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR"

Kılıçdaroğlu toplantıda özetle şöyle konuştu:

"(Cumhurbaşkanlığı için görüşmeler) Bizim bu girişimlerimiz birilerini rahatsız ediyor. Oysa ki teşekkür edilmesi lazım. Neden? Vatandaşın nabzını tutuyoruz, Cumhurbaşkanı seçeceğiz. O makam çok değerli bir makamdır. Oraya oturacak kişinin sorumluluğu yoktur. Vatana ihanet dışında sorumluluğu yoktur. Bu bizi temsil edecektir, hepimizi temsil edecektir. Oraya seçilecek kişinin hepimizi kucaklaması lazım. Hepimizin gönlünden geçen ‘işte bu benim Cumhurbaşkanım olabilir' diyecek bir kişi olması lazım. Hala bir kavga gidiyor. Biz, kavgadan uzak duracağız. O istediği kadar kendisiyle zaten iç dünyasıyla kavgalı. Ruhen sorunu var. Ama biz farklı bir pencereden, uzlaşmacı anlayışla büyük bir uzlaşmayı sağlayarak Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz.

"VATANDAŞI TOKATLAYAN CUMHURBAŞKANI OLAMAZ"

Seçilecek Cumhurbaşkanı adayı 'Kuvvetler birliği ayrılığına ben inanıyorum' demesi' lazım. 'Yasa ve yargı benim için bir ayak bağıdır' diyen birisinden Cumhurbaşkanı olmaz. Bütün dünya güler bize. Vatandaşını tokatlayan birisinden Cumhurbaşkanı adayı olur mu? Sormazlar mı, 'Siz nasıl bir ülkesiniz, gelip senin vatandaşını tokatlıyor, tokatlayan adamı seçiyorsunuz?' Öyle birisinden cumhurbaşkanı adayı olmaz. Kin ve öfkeyi sanata dönüştüren, topluma aşılamaya çalışan, gençleri aşılamaya çalışan bir kişiden cumhurbaşkanı adayı olmaz. Kin ve öfkeyi sanata dönüştüren, kin ve öfkeyi topluma aşılamaya çalışan, kin ve öfkeyi gençlere aşılamaya çalışan bir kişiden Cumhurbaşkanı adayı olmaz. Kin ve öfkeyle değil, sevgi ve hoşgörü ile dünyaya bakacaksınız. Milletini ve vatanını, bayrağını sevecek. Böyle birisi ancak Cumhurbaşkanı olabilir. 'Ben her türlü milliyetçiliği ayağımın altına aldım' diyen kişiden cumhurbaşkanı adayı olmaz. Çünkü milliyetçilik vatan sevgisi, bayrak sevgisi demektir. Kafatası milliyetçiliği 19. yüzyılda kaldı. Biz şimdi 21. yüz yıldayız.

"KOLTUĞA OTURACAK YALANCILIĞI İLE ÜNLÜ OLMAYACAK"

Terbiyeli bir adamdan Cumhurbaşkanı olur. Terbiyeli, ne olduğunu bilen birisinden Cumhurbaşkanı olur. İyi bir eğitim almış kişiden Cumhurbaşkanı adayı olur. Bunları düşünmek zorundayız. Ayrıca çok daha önemlisi halkına yalan söyleyenden Cumhurbaşkanı adayı olmaz. Siyaseti yalan üzerine inşa edebilirsiniz ama Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin yalancılığıyla ünlenmiş bir kişi olmaması lazım. Buna bütün yurttaşlarımın dikkat etmesi lazım ve çok daha önemlisi Cumhurbaşkanı adayının temiz, şaibesiz olması, hesabını veremeyeceği hiçbir noktasının olmaması lazım.

"DÜRÜST NAMUSLU BİR KİŞİ ORAYA OTURACAK"

Cumhurbaşkanı adayı, CHP'nin adayı yok öyle bir şey. Biz bir partinin Cumhurbaşkanı adayını seçmeyeceğiz. Halkın Cumhurbaşkanı adayını seçeceğiz. İlla bir partili olsun diye bir düşüncemiz yok. Halkın benimseyeceği, özelliklerini hepimiz kabul ettiği bir Cumhurbaşkanı adayımız olsun. Bu çerçevede önerilerimizi yapıyoruz. Herkesi dinliyoruz. Öyle birisini istiyoruz biz. Bu halk seçer mi böyle birisini. Niye seçmesin? Bu halka hep beraber güveneceğiz. Onun sağduyusuna güveneceğiz. Dürüst, namuslu birisi o koltuğa inşallah oturacaktır. Bizler hep beraber Cumhurbaşkanı adayımızı alkışlayacağız. O bir partinin Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olacak. Hedefimiz bu."

"İSYAN ETMEMEK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTUYORUM"

Emin olun bir sabah kahvaltısını dahi rahat yapamıyoruz. Huzura ihtiyacımız var. Öfkeli bir adam var çıkıp konuşuyor. Terbiye sınırlarını zorluyor. Nasıl yapabiliyor bunu? Kendi ailesini, kendi çocuklarını yolsuzluklarına ortak ediyor. Nasıl bir insan oldu? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum. İsyan etmemek için kendimi zor tutuyorum. Nasıl bir insan? Nasıl bir insan? Yüreği var mı, bu insanın? İnancı var mı, bu insanın acaba? Dini, imanı var mı, bu insanın acaba? Merak ediyorum. Bir insanın elinden ekmeğini alıp yemek var mı, acaba? Bir yoksulun elinden ekmeğini alıp yemek var mı, acaba? Nasıl bir insandır?

"ÖZAL 'SİZ İTİRAZ EDİYORSUNUZ, HOŞUMA GİDİYOR' DERDİ"

Nasıl bir toplumda yaşıyoruz? İsyan etmemek mümkün değil. Hepimize görev düşüyor. Doğu, batı, kuzey, güney ayrımı asla yapmayacağız. Bir ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürüklüyorsunuz ve çıkıyorsunuz kahramanlık edebiyatı yapıyorsunuz. Sanki, Musul'daki Türk bayrağını biz indirmişiz gibi. Ülkeyi yönettiğinin farkında bile değil. Kavgayla bir ülke yönetilmez. Sevgiyle, hoşgörüyle, akılla, mantıkla yürütülür, bir ülke. Ortak akılla yönetilir, bir ülke. Bürokraside görev yaptığım yıllarda, pek çok Başbakan ile tartıştım. Gecenin sabaha karşı 2'sinde rahmetli Turgut Özal ile dişe diş mücadele ettiğimizi biliyorum. İtiraz ederdim 'Bu yanlıştır' diye. Rahmetli, 'siz itiraz ediyorsunuz, emin olun hoşuma gidiyor' derdi. Çünkü, biz ülkenin çıkarlarını hep savunduk."

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇOCUKLARINDAN VİDEOLU KUTLAMA

Bu arada programın başında Kılıçdaroğlu'nun çocuklarının Babalar Günü nedeniyle babalarıyla anılarını anlatıp duygu ve düşüncelerini dile getiren kutlama mesajları yayımlandı.

"BİR ÖNERİYLE GİDECEĞİM"

Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "CHP'nin, Cumhurbaşkanı adayı Yılmaz Büyükerşen olacak yönünde beklentiler vardı. Adayınız Büyükerşen olabilir mi?" sorusuna "Yarın bu konuda düşüncelerimiz daha net olarak ifade edilecektir" yanıtını verdi. "Yarın, MHP lideriyle görüşeceksiniz. Bir isim önerisi var mı?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Bir öneriyle gideceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset