CHP kampa gitmeme kararı aldı

Ziyaret krizi bu kez boykot krizine dönüştü. Suriyeli asker sığınmacıların kaldığı Apaydın kampına girmelerine izin verilmeyen CHP , kampta inceleme yapacak Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun ziyaretini boykot etme kararı aldı.25 Ağustos'ta CHP'li milletv

CHP kampa gitmeme kararı aldı

Ziyaret krizi bu kez boykot krizine dönüştü. Suriyeli asker sığınmacıların kaldığı Apaydın kampına girmelerine izin verilmeyen CHP , kampta inceleme yapacak Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun ziyaretini boykot etme kararı aldı.

25 Ağustos'ta CHP'li milletvekilleri, Esed rejiminden kaçan Suriyeli subayların barındırıldığı Hatay'daki Apaydın Kampı'nı ziyaret etmek istemişti ancak buna izin verilmemişti. Ana muhalefetin tepkisi sürerken Apaydın kampı, 4 Eylül'de kapılarını Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu'na açmaya hazırlanıyor.

Komisyon, incelemelerde bulunmak üzere kampa bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu kez CHP, komisyona izin verilmesine tepki gösterdi ve devreye Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu girdi. 

KILIÇDAROĞLU'DAN "KATILMAYIN" TALİMATI 

Gelişmeleri Sosyalist Enternasyonel toplantısı için gittiği Güney Afrika'dan takip eden Kılıçdaroğlu, CHP'li vekillere ziyarete katılmamaları talimatını verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi olan 6 CHP milletvekili önümüzdeki Salı günü gerçekleştirilmesi planlanan ziyarete katılmama kararı aldı. 

"VEKİLLER DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN İZNİYLE HAREKET ETMEZ" 

Kampta bazı düzenlemeler yapıldıktan sonra milletvekillerinin götürülmek istendiğini savunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın bu konularda parlamento üyelerine izin verme yetkisine sahip olmadığını belirtti. "Milletvekilleri Dışişleri Bakanı'nın izniyle hareket etmez" diyen Kılıçdaroğlu, komisyona izin verilmesini eleştirdi. 

Kılıçdaroğlu ayrıca Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e de çağrıda bulundu. Kendilerine izin verilmeyip kampın komisyona açılmasının kaba bir davranış olduğunu belirten CHP Genel Başkanı, "Çiçek'in buna izin vermemesi gerekirdi" dedi. 

BAHÇELİ'DEN CHP'YE TEPKİ 

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de CHP'ye tepki gösterdi. MHP'li üyelerin geziye katılacaklarını belirten Bahçeli, Türkiye'nin çok nazik bir süreçten geçtiğini, Kılıçdaroğlu'nun talimatının bu süreçte yanlış bir davranış olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset