CHP istifa depremi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin İl Başkanı Seçkin Kurt ve yönetimi görevi bıraktıklarını açıkladı.Başkan Seçkin Kurt ve İl yönetimi son kez bir araya gelerek neden görevden ayrıldıklarına dair açıklama yaptı.Seçkin Kurt, CHP’nin Artvin’de çok güçlü b

CHP istifa depremi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin İl Başkanı Seçkin Kurt ve yönetimi görevi bıraktıklarını açıkladı.

Başkan Seçkin Kurt ve İl yönetimi son kez bir araya gelerek neden görevden ayrıldıklarına dair açıklama yaptı.

Seçkin Kurt, CHP’nin Artvin’de çok güçlü bir çınar olduğunu, 30 Mart Yerel seçimlerde çıkan sonuçların İl Örgütünü ve tüm CHP’lileri üzdüğünü belirterek, il yönetiminin partinin geleceği ve daha başarılı olabilecek yeni yönetimlere yer açmak için görevlerinden ayrıldıklarını söyledi.

Kurt, “Seçim sonrasında il yönetiminde arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda, Seçim sonrası başarısız bir seçim geçirdiğimizin bilincinde neler yapabileceğimizi tartıştık, konuştuk. İstifa edelim, devam edelim diyen arkadaşlarımız oldu. Bunda hemfikiriz ki birçok nedenden dolayı sadece örgütlerin değil, başka sebeplerden dolayı da başarısızlık yaşadık” dedi.

“Seçim sonrası hemen partiyi bırakmanın çok doğru bir davranış olmayacağını ilçelerimiz, genel merkezimiz aynı kanıyı bildirdiler” diyen Kurt, “Bu zaman zarfında ilçelerle beraber toplantılar yaptık. Bu arada Ankara’da da il başkanları toplantısı oldu. Biz orada açıkça görüşlerimizi sayın genel başkanımıza ilettik. Tüm Türkiye’de üzüntümüzü üzerimizden atmak için, ivedi bir şekilde bizlerden sonra gelecek arkadaşların güvenoyu alarak tekrar bu görevlere devam etmesi gerektiğini bildirdik. Gün geçtikçe ilimizde sorunlar artıyor. İşte bugün yapılan Madene karşı basın açıklamasındaydık. Artvin’i yok edecek ağır bir maden işletme planları, projeleriyle karşı karşıyayız. Dağ gibi bir sorunla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Bu istifanın bir nöbet değişimi olduğunu belirten Kurt, “30 Mart sonrası başarılı bir şekilde yapamadığımızı gözlemledik. Genel Başkan Yardımcımızla görüştük, En kısa zamanda ilçe ve il kongrelerinin yapılarak tekrar ayağa kalkılacağını söyleyerek bu şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesinin doğru olacağının tespitini yaptı, Bunu da Genel Merkezimize ilettik. Sayın Genel Başkanımız ve tarafından uygun görülmesi üzerine bu akşam tüm il yönetimi olarak bu akşam son kez karşınıza çıkıyor ve görevimizi yeni arkadaşlarımıza devretmek için il başkanlığında bulunuyoruz. Bu bir istifa değildir. Görevi bırakıp gitme de değildir. Bu bir nöbet değişimidir” şeklinde konuştu.

BURADA YİNE BİR CHP’Lİ ARKADAŞIMIZ OTURACAK

30 Mart’tan sonraki moral bozukluğunun giderilmesi için bunu yapmayı uygun gördüklerini ifade eden Kurt, “Genel Merkezimiz büyük ihtimalle 7 kişilik bir yönetim atayacak. 45 gün içinde seçime gidecek. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi de var Bu seçime 15 gün kala veya seçimden 15 gün sonra bu seçimler yapılabilir. Yeni gelecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz. Bu dev çınara daha iyi hizmet edebilmek için görevi yeni arkadaşlara bırakmak için ayrılıyoruz. Etik olarak yapılması gereken bir durum. Burada yine bir CHP’li arkadaşlarımız oturacak” diye konuştu.

CHP’DEN DEĞİL, YÖNETİMDEN AYRILIYORUZ

Artvin Belediyesi’nin tekrar CHP’nin olacağının altını çizen Kurt, “Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Biz bugün CHP İl Başkanlığı ve yönetiminden ayrılıyoruz diye bir köşeye çekileceğimiz anlamına gelmez. CHP’nin bir ferdi olarak her zaman, yeni yönetimle birlikte üzerimize düşen görevleri dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi, yarında yerine getireceğiz. Artvin Belediyesi yine CHP’nin olacak. Bu bir yanılgı olabilir ama bir yenilgi değildir. Biz yaptığımız hatalarımızdan ders çıkararak, kenetlenerek, el ele tutuşarak Artvin’e tekrar sosyal belediyecilik bayrağını dalgalandıracağımızdan en ufak şüphem yoktur” dedi.

ARTVİN CHP KÖKLERİYLE SARMALANMIŞ BİR İLDİR

Hatalardan ders alınarak belediyeyi tekrar geri alacaklarını dile getiren Kurt, şöyle konuştu:

“Artvin CHP kökleriyle sarılıp sarmalanmış bir ildir. Cumhuriyet değerleriyle büyüyen bu değerlerin yok edilemeyeceği kadar Cumhuriyet değerleriyle dolu olan bir ilimiz. Büyük imkanlara sahip iktidara karşı yarışı kaybettik. Ama şunu söylemek isterim ki; Artvin Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır çağdaş değerler yaşayan insanların diyarıdır. Farklı fikirde olan tüm siyasi partilerin bir masada buluşup konuşabildiği bir kültür, eğitim ve insani duyguların yoğun olarak yaşanabildiği bir iliz. Konu ilimiz olunca hepimiz toplanıyoruz. Öyle de kalacaktır. Bu dönemde yarış kaybettik. Hatalarımızdan ders alıp dediğim gibi belediyeyi geri alacağız. Ben bize oy veren oy vermeyen bütün Artvin halkına çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler