CHP iki vekille hesaplaşacak

CHP'li iki vekil disipline sevk ediliyorCHP TBMM Grup Başkanlığı: ''Kamuoyunun haklı tepkisine neden olan bu düzenleme CHP'nin muhalefetine rağmen yapılmıştır''

CHP iki vekille hesaplaşacak

-''Önergede imzası bulunan iki milletvekilimizin imzaları, kişisel sorumlulukları kapsamında değerlendirilecek ve grup disiplin kuralları işletilecektir''

CHP Grup Başkanlığı, milletvekillerinin emekliliğine ilişkin düzenlemenin CHP'nin muhalefetine rağmen yapıldığını, önergede imzası bulunan iki milletvekili hakkında ise grup disiplin kurallarının işletileceğini bildirdi. 

CHP Grup Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, TBMM Genel Kurulu'nda, önceki gün kabul edildiği hatırlatıldı.

CHP Grubu'nun, emekli milletvekilleriyle eski ve yeni TBMM Başkanları arasındaki eşitsizliklerin giderilmesini uygun görürken, aylıklarda yapılacak olağan dışı artışa kesinlikle karşı çıktığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Nitekim, aylıklardaki fahiş artışa yol açan gece yarısı önergesi görüşülmeden önce (ek madde olduğu için) TBMM Genel Kurulu'nda Plan ve Bütçe Komisyonu çoğunluğu aranmış, CHP bu önergeye karşı çıktığı için üye vermemiştir. Çünkü gece yarısı operasyonlarıyla aylıklardaki olağan dışı artışı etik bulmamıştır. Daha sonra aylıklarda yüksek artışa yol açan önerge TBMM Genel Kurulunda görüşülürken, CHP Grubu; hem bu önergeye hem de tasarının tümüne ret oyu kullanmıştır. 

Özetle, kamuoyunun haklı tepkisine neden olan bu düzenleme CHP'nin muhalefetine rağmen yapılmıştır. Önergede imzası bulunan iki milletvekilimizin imzaları, kişisel sorumlulukları kapsamında değerlendirilecek ve grup disiplin kuralları işletilecektir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset