CHP "İdam" için ne diyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, çocuk katillerine idam cezası verilmesine karşı olduklarını söyledi. Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Afganistan’da 2 binden fazla insanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan toprak kayması faciasına d

CHP "İdam" için ne diyor?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, çocuk katillerine idam cezası verilmesine karşı olduklarını söyledi.
 
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Afganistan’da 2 binden fazla insanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan toprak kayması faciasına değinen Faruk Loğoğlu, Afganistan halkına başsağlığı diledi. Basın özgürlüğü konusunda, Freedom House’un yayınladığı dünyada basın özgürlüğü raporuna değinen ve Türkiye’nin özgür olmayan kategorisine alındığını ifade eden Loğoğlu, bunu onursuzluk olarak değerlendirdi. Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda 197 ülke arasında 134. sırada olduğunu belirten Loğoğlu, “Davutoğlu, engin tecrübelerine ve bilgilerine dayanarak ‘bu raporu ciddiye almayın’ diyor. Türkiye gerçeklerini bildiği halde, dünya gerçeklerini bildiği halde bu konuda kelam ederken böyle insan zekasıyla alay eden, Türk halkının aklıyla alay eden bir duruş sergilemesi inanılmaz bir tablo. Türk medyasında doğruyu yazanlar, dile getirenler hala var. Tamamen saygınlıktan yoksun bir hale düşmüş Türk basını yok. Çünkü cesur insanlar var ama bu cesur gazeteciler azınlıkta” dedi.
 
Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’dan övgü ile bahseden Loğoğlu, “Recep Tayyip Erdoğan, Gauck’a yönelik aşağılayıcı ifadelerini Gauck daha Türkiye’den ayrılmadan basın ile paylaştı. Bu Türk kültüründe olmaması gereken çizgidir. Tayyip Erdoğan kendisini tutamadı ve mezhepçilik yaptı, Almanya’daki Alevilere dil uzattı. Alevilere yönelik kendi duruşunu tekrar açığa çıkartması bakımından önemli” diye konuştu.
 
"BU HEPİMİZE SAYGISIZLIK"
 
4 eski bakan ile ilgili soruşturma önergeleri ile ilgili Genel Kurul’da yapılacak görüşmelere ilişkin, AK Parti’nin tek bir komisyon önerisini yorumlayan Loğoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olarak, siyasi üslup sorunu olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bazı ifadelerini dile getiren Loğoğlu, “Bir siyasetçi, CHP Genel Başkanı’nın yaptığı bir konuşmayı cinayet sebebi olarak gösteriyor. Bunu kınıyorum ve geri almasını öneriyorum” şeklinde konuştu.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin kendi kendine gelin güvey olduğunu belirten Loğoğlu, “Öyle bir algı yerleştirmeye çalışıyorlar ki, sanki Cumhurbaşkanlığı seçimleri Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan’ın işi, hangisi Cumhurbaşkanı olacak? Bu hepimize saygısızlıktır” açıklamasında bulundu.
 
CHP’li Aylin Nazlıaka’nın çocuk katillerine idam cezasına karşı oldukları yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Loğoğlu, “Bu konuda birinci sorumluluk hükümetindir. Her olaydan sonra gözyaşlarıyla karışık açıklamalarla bu sorunlar çözülemez. Köklü tedbirler lazım. Bu zamanında, AB Konseyi bağlamındaki yükümlülüklerimiz çerçevesinde, ceza hukukumuzdan çıkartılan bir ceza türü. CHP’nin görüşü, idam cezasına karşı olunmaya devam etmektedir. Başbakan Erdoğan’ın müebbet hapis söylemini mantıklı görüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset