CHP hazırlıklarını tamamladı! İşte istedikleri...

Hükümetin kurulması çalışmalarına başlanması için geri sayım sürerken, partiler de olası bir koalisyona ilişkin hazırlıklarını tamamladı. Seçimin ardından kurulacak yeni hükümet için koalisyon ilkelerini 14 başlık altında toplayan CHP, bununla yetinmeyece

CHP hazırlıklarını tamamladı! İşte istedikleri...
Hükümetin kurulması çalışmalarına başlanması için geri sayım sürerken, partiler de olası bir koalisyona ilişkin hazırlıklarını tamamladı.
 
Seçimin ardından kurulacak yeni hükümet için koalisyon ilkelerini 14 başlık altında toplayan CHP, bununla yetinmeyecek. Kurmayları ve MYK üyeleriyle olası koalisyon seçenekleri konusunda haftalardır beyin fırtınası yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, görüşmeler sırasında izleyeceği yol haritasını büyük oranda netleştirdiği bildirildi.
 
 
 
 
14 İLKE PROTOKOLÜ
Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacağı görüşmede “güven” sorununa dikkat çekerek, olası bir koalisyon seçeneğinde CHP’nin kamuoyuna deklare ettiği 14 maddelik kırmızı çizgilere, hükümet protokolünde aynen yer verilmesini talep edeceği öğrenildi. Görüşmeler aşamasında şeffaf olunmasını da isteyecek olan CHP Lideri’nin, ileride güven sorunu yaşanmaması için atılacak adımların takvimlendirilmesini talep edeceği öğrenildi. CHP bu doğrultuda 100 günlük, 1 yıllık ve 2 yıllık eylem planlarının kamuoyuna deklare edilmesini talep edecek.
 
Habertürk’ün edindiği bilgiye göre, olası bir koalisyonda yer alması durumunda CHP’nin ilk 2 yıllık dilimde çıkarılmasını istediği yasal düzenlemelerden bazıları şöyle sıralanıyor: İLKİ 100 GÜNLÜK -Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye düzenlemesi hayata geçirilecek.
 
-Aile Sigortası Kanunu çıkarılacak.
 
-Kamuda taşeron işçiliğe son verilecek, mevcut taşeron işçiler kadroya alınacak.
 
-Siyasi Ahlak Yasası çıkarılacak.
 
-Bütçenin nasıl denetlendiğini denetleyecek Meclis Kesin Hesap Komisyonu kurulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler