CHP Haberal'dan vazgeçti

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İçtüzük’te TBMM’nin olağanüstü hallerde toplantıya çağırabileceği ve toplanabileceğinin düzenlendiğini belirterek, Mehmet Haberal’ın yemininin olağanüstü hal kapsamına girmediğini ve bu nedenle olağanüstü toplantı çağ

CHP Haberal'dan vazgeçti

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İçtüzük’te TBMM’nin olağanüstü hallerde toplantıya çağırabileceği ve toplanabileceğinin düzenlendiğini belirterek, Mehmet Haberal’ın yemininin olağanüstü hal kapsamına girmediğini ve bu nedenle olağanüstü toplantı çağrısı yapmayı düşünmediklerini söyledi. Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, 1 Ekim’de Meclis açıldığında yemin edecek.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Haberal’ın yemini için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmayacaklarını ifade etti. İçtüzük’ün TBMM’nin olağanüstü hallerde toplantıya çağırabileceğini ve toplanabileceğini düzenlediğine dikkat çeken Hamzaçebi, “Sayın Mehmet Haberal’ın yemini olağanüstü hal kapsamına girmiyor.

Bu nedenle olağanüstü toplantı çağrısını düşünmüyoruz. Yemin etmesi onun yasama faaliyetlerine katılması açısından gerekli bir unsurdur. TBMM tatilde olduğuna göre bu aşamada böyle bir talepte bulunmayı düşünmüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset