’’CHP görevi alırsa tabii ki görüşürüz"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "CHP'ye hükümet kurma görevi verilerse, CHP görevi alırsa tabii ki görüşürüz" dedi.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapl

’’CHP görevi alırsa tabii ki görüşürüz"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "CHP'ye hükümet kurma görevi verilerse, CHP görevi alırsa tabii ki görüşürüz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, koalisyon hükümetinin kurulmamasına ilişkin sorusuna Demirtaş, "7 Haziran akşamından sonra yeni bir sayfa açılabilirdi. Bir seçim daha yapılmadan taşlar yerine oturmayacak. Sayın Davutoğlu'nun bir an önce görevi iade etmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanının da bu durumda ikinci partiyi görevlendirmesi gerekir" cevabını verdi.

Türkiye'nin en acil işinin barış olduğuna dikkati çeken Demirtaş, "Barış, erken seçimi bekleyemeyecek kadar acildir" diye konuştu.

Öte yandan Demirtaş, "CHP'ye hükümet kurma görevi verilerse, CHP görevi alırsa tabii ki görüşürüz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler