CHP: Evet, MHP: Hayır

Yerel seçimlerde CHP ve MHP’nin ittifak yapacağı iddialarıyla ilgili, iki parti yönetiminden de yanıt geldi. CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partiler arasında bu yönde bir görüşmenin gerçekleşmediğini belirtirken “Ama yurttaş Haluk Koç o

CHP: Evet, MHP: Hayır

Yerel seçimlerde CHP ve MHP’nin ittifak yapacağı iddialarıyla ilgili, iki parti yönetiminden de yanıt geldi. CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partiler arasında bu yönde bir görüşmenin gerçekleşmediğini belirtirken “Ama yurttaş Haluk Koç olarak söylüyorum; bugünkü tablo karşısında bu ceberut iktidar yapısının geriletilmesi için üzerime düşen her şeyi yapabilecek tercihi kullanırım” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise iddiaları kesin bir dille yalanlayarak “MHP’nin CHP ile ittifakı söz konusu değil, hiçbir zaman da olmaz” dedi.

Yerel seçimlerde CHP ve MHP’nin ittifak yapacağı ve İstanbul ve İzmir’de CHP, Ankara’da ise MHP adayının desteklenmesi konusunda iki parti arasında görüş birliğine varıldığı iddiaları ortaya atıldı. CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, iddialarla ilgili NTV’ye konuştu.
Koç, siyasi partiler arasında böyle bir görüşmenin gerçekleşmediğini ve böyle bir diyalog arayışının da söz konusu olmadığını belirtti. Koç, “Ama vatandaş Haluk Koç olarak, yurttaş Haluk Koç olarak söylüyorum; bugünkü tablo karşısında bulunduğum yerde bu ceberut iktidar yapısının geriletilmesi için üzerime düşen her şeyi yapabilecek tercihi kullanırım” diye konuştu.

Koç, koalisyonla ilgili karşılıklı olarak herhangi bir resmi teklifin olmadığını da vurgularken, “Ama bir yurttaş duyarlılığı, televizyonları başında bizi izleyen birçok insanın da bu ortak duyarlılığı sergilediğini görüyorum, hissediyorum. Yurttaş olarak, onlarla beraber gönlümden geçeni konuştum. Siyasi parti sorumluluğum içerisinde henüz böyle bir tartışmanın ya da bir fikir oluşturmanın içerisinde değiliz” dedi.

MHP’Lİ YALÇIN: “BÖYLE BİR İTTİFAK ANLAYIŞI VE DÜŞÜNCESİ İÇERİSİNDE OLAMAYIZ”

MHP’li Yalçın ise, kendi kişisel görüşü ile parti görüşü arasında bir fark olmayacağını ifade ederken iddiaları kesin bir dille yalanladı. Yalçın, “MHP kendi organları içerisinde böyle bir görüşme yapmadı. Partimize böyle bir teklif gelmedi. MHP’nin de CHP’ye veya başka bir partiye bu anlamda herhangi bir teklif ulaşmadı ve gönderilmedi” dedi.

MHP’nin böyle bir ittifak anlayışı ve düşüncesi içerisinde olamayacağını söyleyen Yalçın, şöyle devam etti:

“Biz MHP olarak bu seçimlere bin 396 nokta da ayrı ve adaylarımızı müstakil göstermek suretiyle gireceğiz, bu kararlılık içerisindeyiz. Bunların tümü parti içerisindeki organlar tarafından zaten kararlaştırılmıştır. Bu aday tespitini yaparken de herhangi bir partiye hoş gelir mantığıyla değil, ‘halka hoş gelir mi, kabul görür mü’ noktasında bir ölçü ortaya koyuyoruz. Dolayısıyla bu noktada MHP’nin CHP ile ittifakı söz konusu değil, hiçbir zaman da olmaz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset