CHP'den 29 Ekim kararı

CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında 1. Meclis'ten Anıtkabir'e yürüme kararı aldı.

CHP'den 29 Ekim kararı
CHP’li Tekin Bingöl, 29 Ekim’de 1. Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyüş yapacaklarını açıkladı.

Bingöl, düzenlediği basın toplantısında "Başvurumuzu yaptık, önemli ölçüde kabul gördü, terör nedeniyle geri adım atmayacağız'' dedi.

Ankara Valiliği, geçtiğimiz gün terör ihtimali nedeniyle  30 Kasım’a kadar umuma açık alanlarda her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yapılmasını güvenlik gerekçesiyle yasaklamıştı. Yetkililer, yasağın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde yapılacak resmi kutlamalar dışındaki gösteri ve yürüyüşleri de kapsadığını bildirdi. Konu, AK Parti grup toplantısı sonrası Başbakan Binali Yıldırım’a da sorulmuş, Yıldırım ise, “Onun için söyleyecek fazla bir şey yok. Güvenlik önemlidir” yanıtını vermişti. 

CHP ise 29 Ekim’de Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e yürümek için valiliğe başvuruda bulunmuş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da “Direnme hakkı, 15 Temmuz ile birlikte meşru haklardan biri oldu. Bu millet, 29 Ekim’de de direnme hakkını âlâsıyla kullanacaktır” diyerek kararı tanımayacaklarını söylemişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset