"CHP bu siyasi oyunda boğulacak"

 MHP Lideri Devlet Bahçeli: Referandum zahmetli, külfetli bir iş, buna ihtimal vermiyorum. CHP mutakatı bozdu, Türkiye'yi darboğaza sürükledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından sat

"CHP bu siyasi oyunda boğulacak"

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Referandum zahmetli, külfetli bir iş, buna ihtimal vermiyorum. CHP mutakatı bozdu, Türkiye'yi darboğaza sürükledi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu.
 
Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:
 
"Gelen Suriyeli mülteciler Türkiye’nin kaldıramayacağı bir sınıra ulaşmıştır. Dışişleri Bakanı'nın yaklaşık iki ay önce, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının 100 bini geçmesi durumunda, Suriye içinde bir güvenli bölge kurulabileceğine dair sözleri, önümüzdeki günlerde yeni bir durumu ortaya çıkarabilecektir.
 
Kandil’e bir saatte gitmeyi ağızlarına alamayan acizler, Şam’a üç saatte varılabileceğinin adeta müjdesini vermeye bile başlamışlardır. Türk milleti Şam’a değil, Kandil’in kalbine Türk bayrağının dikilmesini istemektedir.
 
Artık AKP hükümeti tüm sınırları aşmış, dipsiz bir demagoji kuyusuna gömülmüştür. Laf çoktur, icraat yoktur ve hezeyan tarifsizdir. Bu zihniyetin suyu yokuşa akıtmakta, yalancı pehlivanlıkta ve yürüyen tekere çomak sokmakta üstüne rakip bulunmamaktadır.
 
Stratejik kâbus filminin ana aktörü haline dönüşen Türk dış politikası bunun ispatı ve her yönüyle de göstergesidir.
 
'SURİYE POLİTİKASINDA HAYALLER GERÇEK OLDU'
Nitekim Türkiye için neyin iyi, neyin doğru; hangi ilişki ve diyalogların yerinde olduğu belirsiz olduğu kadar da şaibeli hale gelmiştir.
 
Halep ve Gaziantep’te ortak hükümet toplantıları, Başbakan Erdoğan ile Esad arasında kurulan kişisel muhabbet ve ailevi yakınlıklar, müştereken yapılan askeri manevralar ve serbest ticaret anlaşmaları yerini şimdi tam aksi bir duruma bırakmıştır.
 
Geldiğimiz süreçte, Suriye tarafından 22 Haziran’da keşif uçağımız düşürülerek 2 pilotumuz, 3 Ekim’de top atışıyla 5 vatandaşımız şehit edilmiştir.
 
AKP hükümeti haklıdır, zira Suriye politikasında bile “Hayaller bir bir gerçek olmuştur.”
 
Başbakan Erdoğan Esad rejiminin devrilmesine ısrarla kendisini vakfetmiş ve siyasetini buna endekslemiştir. Birleşmiş Milletler Teşkilatına yaptığı son çağrı da bunun belirtileri arasındadır."
 
'CHP BU SİYASİ OYUNDA BOĞULACAK'
Bahçeli, grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada da, "Referandum zahmetli, külfetli bir iş, buna ihtimal vermiyorum. CHP mutakatı bozdu, Türkiye'yi darboğaza sürükledi. Akıllarınca siyasi bir oyun oynamak istiyorlar bu oyunda CHP kendisi boğulacak. Cumhurbaşkanı teklifi reddederse biz attığımız adımın arkasında olacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset