CHP artık sona geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Chp Milletvekili Mahmut Tanal'ın kamuda başörtüsü düzenlemesinin iptali için Danıştay'a gitmesini değerlendirdi. Bakan Çelik, "Chp oturup, yeniden kendisini bir gözden geçirmesi gerekiyor, yeniden yol haritas

CHP artık sona geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Chp Milletvekili Mahmut Tanal'ın kamuda başörtüsü düzenlemesinin iptali için Danıştay'a gitmesini değerlendirdi. Bakan Çelik, "Chp oturup, yeniden kendisini bir gözden geçirmesi gerekiyor, yeniden yol haritası çizmesi gerekiyor. İçindeki karmaşıklığı, kargaşayı ortadan kaldırmak gerekiyor. Eğer bunu yapmazsa bence Chp hızlı bir şekilde bir Sona Doğru gidiyor." diye konuştu.

"CHP'Yİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM"

Bakan Faruk Çelik, Bayram tatilini geçirdiği Bursa'da, gazetecilere gündemi değerlendirdi. Demokratikleşme Paketi içerisinde yer alan kamudaki başörtüsü özgürlüğünün iptali için Chp İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın Danıştay'a iptal başvurusunu değerlendiren Bakan Çelik, ana muhalefet partisi Chp'yi anlamakta zorlandıklarını dile getirdi. Bakan Çelik şunları kaydetti: "Bu davranışlarını şöyle açıklayabilirim; Chp siyaset yapma alanını kaybetmiş bulunuyor. Milliyetçi söylemler, ulusalcı söylemlerin sahibi var, hem de birkaç tane var. Türkiye'nin demokratikleşmesi özür bir Türkiye konusunda Ak Parti zaten bir alan boşluğu bırakmıyor.

"HIZLI BİR ŞEKİLDE SONA DOĞRU GİDİYOR"

CHP oturup, yeniden kendisini bir gözden geçirmesi gerekiyor, yeniden yol haritası çizmesi gerekiyor. İçindeki karmaşıklığı, kargaşayı ortadan kaldırmak gerekiyor. Eğer bunu yapmazsa bence, Chp hızlı bir şekilde bir Sona Doğru gidiyor. Bunları söylemek bizim haddimiz değil, ama tablo ortada. Hareket alanı yok, özgürlüklere karşı çıkıyorsunuz, diğer taraftan ulusalcı söylemler beklenmiyor Chp'den zaten söylemesi gerekenler söylüyorlar. O halde yeni bir stratejiye ihtiyaçları var, takdir kendilerinindir."

"CHP'NİN SÖYLEYECEĞİ SÖYLEM KALMADI"

Başörtüsüyle ilgili öteden beri Türkiye'de nasıl sıkıntılar yaşandığını herkesin çok iyi bildiğine işaret eden Çalışma Bakanı Faruk Çelik, sıkıntının üniversite boyutunun çözüldüğünü, Demokratikleşme Paketi ile de kamu boyutuyla çözüldüğünü hatırlattı. Başörtüsüyle ilgili son derece önemli bir karar alındığını anlatan Çelik şunları söyledi: "Çalışma Bakanı olarak şunu söyleyebilirim; son derece önemli bir karar alınmıştır başörtüsüyle ilgili. Bir taraftan kadın istihdamının artmasını itiyoruz, kadının eğitim almasını istiyoruz, 'kadın eğitimini alsın, kadın üniversite bitirsin, kadın çalışma hayatında olsun'. Kadının birey olarak değer yargılarını hiçe sayan bir çalışma hayatı olur mu? Kadının hiç dikkate alınmadığı bir yaşam olabilir mi? Eğer kadın istihdamı söz konusuysa, çalışma hayatında varlığından bahsediyorsak, o değer yargılarıyla orada olacaktır, inançlarıyla orada olacaktır. İnançlarından sıyrılmış bir kadın ve çalışma hayatı tabii ki verimliliği de son derece düşürecektir. Niteliği yanında niceliği de sayısal olarak da kadın istihdamında ciddi sorunlar yaşayacaksınız.

Alınan bu kararların kadın istihdamına kamuda da ciddi katkı sağlayacağını, böylece arzuladığımız ölçülere kadın istihdamının çıkacağı inancı içerisindeyim. Buna karşı çıkmak bence insan hakkının, temel hakkının kullanılmasına karşı çıkma anlamına gelir. Bu yönüyle Chp'yi anlamakta zorlanıyoruz."

Bakan Faruk Çelik, 2014 Mart'ta yapılacak yerel seçim sonuçlarının, siyasi partilerin 2013-3014, 2023 vizyonu çerçevesinde kendilerini yeniden gözden geçireceklerini, yeni yapılanmalara girecekleri bir tabloyu ortaya çıkaracağını söne sürdü.

bakan-celik-chp-hizli-sekilde-sona-dogru-gidi-5184683_o.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler