CHP AK Parti'yi karıştıracak

CHP Çarşamba günü saat 10.30'da Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Emine Ülker Tarhan, Cumhurbaşkanı'nın görev süresini belirleyen kanuna itiraz edecek.CHP'nin itiraz dilekçesinde, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Anayas

CHP AK Parti'yi karıştıracak

CHP Çarşamba günü saat 10.30'da Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Emine Ülker Tarhan, Cumhurbaşkanı'nın görev süresini belirleyen kanuna itiraz edecek.

CHP'nin itiraz dilekçesinde, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Anayasa'da 5+5 olarak belirlendiği ve bu hükme uyulması gerektiğine vurgu yapılacak. CHP, Anayasa Mahkemesi'nden, Cumhurbaşkanı'nın görev süresini yedi yıl olarak belirleyen yasanın iptal edilmesini talep edecek.

CHP'nin başvurusunu değerlendirecek olan Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar, siyasetteki kartların yeniden dizayn edilmesini de beraberinde getirecek. Anayasa Mahkemesi CHP'nin başvurusunu değerlendirip "Köşk seçimleri 5+5 şeklinde yapılacak'' kararını verirse, AKP'de kartlar yeniden karılacak. Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçiminde karşı karşıya gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset